Menu
Dulciuri / Prajituri / Tarte

Desert cu cafea si ciocolata

Iubesc cafeaua in orice forma , iar acest Desert cu cafea si ciocolata a fost savurat cu ochii inchisi.

Este un desert fara coacere, cu multa cafea si multa ciocolata, iar daca va regasiti in aceasta combinatie, atunci il puteti pregati si voi la fel de usor.

Baza este din piscoturi insiropate cu cafea, straturile de ciocolata alba si neagra ascund in mijloc un sos de caramel, alune maruntite si boabe sparte de cacao. Are astfel multe arome, texturi diferite, iar o lingurita din acest desert cu cafea si ciocolata va va incanta la maxim papilele  gustative.

Espressorul acesta frumos este Prima Latte de la Breville Romania, un aparat care imi pregateste cafeaua perfecta in fiecare dimineata.

Dispune de funcție automată pentru un espresso scurt (ceașcă 40 ml) sau lung (ceașcă 80 ml) sau se poate folosi modul manual, pentru a-l prepara exact așa cum il dorești. Cu funcția personalizată se poate prepara până la 230 ml de espresso, la care se poate adăuga cantitatea dorită de spumă de lapte.

Prietenii de la Breville sarbatoresc Festivalul Cafelei prin reduceri si oferte frumoase, ocazie de care puteti profita ca sa va alegeti aparatul mult visat.

Eu va invit la o felie dulce si aromata din acest desert cu cafea si ciocolata, ar mai jos gasiti reteta completa.

Sa va fie de folos!

desert cu cafea desert cu cafea desert cu cafea desert cu cafea
Nr. portii: 8 Timp preparare: 1,5 h Complexitate: medie Dimensiune forma: 15 x 8 cm
Ingrediente Desert cu cafea si ciocolata:
  • Baza:
  • 6-8 piscoturi simple (sau cu cacao)
  • 100 ml cafea espresso (neindulcita sau dupa gust)
  • Crema:
  • 250 gr ciocolata neagra (daca folositi cu lapte, suplimentati la 300 gr)
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 ml smantana lichida (neindulcita)
  • 200 gr mascarpone
  • Caramel:
  • 80 gr zahar brut
  • 30 gr unt
  • 30 ml espresso
  • Boabe de cacao
  • Decor:
  • Alune maruntite (coapte in prealabil)
  • Rom /alta aroma
Mod de preparare Desert cu cafea si ciocolata:

Ciocolata se marunteste bine. Se pune in castronele separate (cea alba si cea neagra).

Smantana lichida se infierbanta. Se toarna in cantitati egale peste fiecare tip de ciocolata si se omogenizeaza bine, pana se obtine o consistenta fluida si fina. Peste compozitia de ciocolata neagra, se adauga 40 ml espresso pregatit cu ajutorul espressorului. Compozitia de ciocolata alba se aromatizeaza dupa gust, eu am folosit o lingura cu rom. Se pun la rece timp de minim o ora.

Zaharul se topeste ca sa se formeze caramel, apoi cand devine fluid si face spuma, se adauga 30 ml espresso si untul si se amesteca energic pana la omogenizare. Se da deoparte ca sa se tempereze.

Fiecare compozitie de ciocolata se spumeaza cu mixerul. Cand devine pufoasa, se adauga in fiecare cate 100 gr mascarpone. Se incorporeaza branza, apoi se adauga boabe de cacao maruntite peste compozitia de ciocolata alba si alune maruntite peste cea de ciocolata neagra.

Se pregateste o tava mica, dreptunghiulara din ceramica. Se asaza folie alimentara pe intreaga suprafata.

Se pune compozitia de ciocolata alba, se niveleaza frumos, apoi se traseaza cateva fire de sos de caramel.

Se asaza compozitia de ciocolata neagra deasupra, niveland frumos, apoi se incheie cu un strat din piscoturi care se insiropeaza cu espresso neindulcit (piscoturile sunt destul de dulci).

Se acopera cu folia ramasa si se pune la rece pana a doua zi.

Inainte de glazurare, se pune 20 minute la congelator.

Se scoate apoi, se rastoarna pe un platou si se glazureaza cu caramelul ramas, ciocolata neagra si alune maruntite, caise confiate, etc.

Este un desert foarte bun la gust, usor de pregatit si plin de ciocolata.

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.