Se apropie perioada magică din an când ne pregătim de sărbători, iar reteta de Fursecuri cu unt, umplute cu gem de căpşuni este ideala.
Eu îmi doresc să fie liniște, pace, dar mai ales sănătate. Recunosc, petrec momente frumoase, prajiturind cu cei doi pitici din familie. De data aceasta am încercat o rețetă foarte simplă de fursecuri care se aseamănă cu cele linzer, cu mențiunea că NU sunt fursecuri linzer. Va urma și rețeta lor.
De data aceasta, am folosit o rețetă din trei ingrediente simple.
Le-am umplut cu un gem de căpșuni, le-am pudrat cu puțin zahăr vanilat și le-am savurat alături de o cană cu lapte.
Simplu, ușor și bun!
Vă recomand din suflet aceste fursecuri cu unt umplute cu gem de căpșuni!
Timp de preparare: 40 min Nr. portii: 25
Ingrediente Fursecuri cu unt, umplute cu gem de căpşuni:
- 80 gr zahăr pudră vanilat
- 180 gr unt gras
- 360 gr făină albă de grâu
- un praf sare
- gem căpșuni/caise
Mod de preparare Fursecuri cu unt, umplute cu gem de căpşuni:
Păstrăm untul o oră la temperatura camerei.
Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc zahăr pudră în care am adăugat semințe și păstaia uscată de vanilie. Dacă preferați, puteți adăuga aromele care vă plac.
Se adaugă făina, amestecând până la omogenizare. Aluatul va ieși ușor sfărâmicios, însă pe măsură ce îl frământați, untul se înmoaie și aluatul devine maleabil.
Se întinde o foaie de aluat, în strat subțire. Se decupează discuri potrivite, în număr egal. Jumătate dintre ele, se decupează și în mijloc, în funcție de ustensilele sau decupatoarele de care dispune fiecare. Eu am decupat o steluță.
Se așază într-o tavă, prevăzută cu hârtie de copt. Se coc în cuptorul preîncălzit, timp de 10-12 minute, la 170 grade. Fursecurile sunt extrem de fragile, astfel că se recomandă să se lase la temperat în tavă, apoi transferate pe un grătar de bucătărie ca să se răcească de tot.
După ce s-au răcit, se umplu cu puțin gem de căpșuni sau de caise, se lipesc cu “căpăcelul” decupat și se așază pe un platou. Se pudrează cu zahărul vanilat rămas.
Să nu va temeți că se pudrează și miezul, acesta va topi și va absorbi surplusul pudrat.
Ușor, simplu și rapid! Extrem de fragede și gustoase aceste fursecuri cu unt umplute cu gem de căpșuni!
Să vă fie de folos și vouă!
Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc zahăr pudră în care am adăugat semințe și păstaia uscată de vanilie. Dacă preferați, puteți adăuga aromele care vă plac.
Se adaugă făina, amestecând până la omogenizare. Aluatul va ieși ușor sfărâmicios, însă pe măsură ce îl frământați, untul se înmoaie și aluatul devine maleabil.
Se întinde o foaie de aluat, în strat subțire. Se decupează discuri potrivite, în număr egal. Jumătate dintre ele, se decupează și în mijloc, în funcție de ustensilele sau decupatoarele de care dispune fiecare. Eu am decupat o steluță.
Se așază într-o tavă, prevăzută cu hârtie de copt. Se coc în cuptorul preîncălzit, timp de 10-12 minute, la 170 grade. Fursecurile sunt extrem de fragile, astfel că se recomandă să se lase la temperat în tavă, apoi transferate pe un grătar de bucătărie ca să se răcească de tot.
După ce s-au răcit, se umplu cu puțin gem de căpșuni sau de caise, se lipesc cu “căpăcelul” decupat și se așază pe un platou. Se pudrează cu zahărul vanilat rămas.
Să nu va temeți că se pudrează și miezul, acesta va topi și va absorbi surplusul pudrat.
Ușor, simplu și rapid! Extrem de fragede și gustoase aceste fursecuri cu unt umplute cu gem de căpșuni!
Să vă fie de folos și vouă!
No Comments