Nu mai repet povestea mea cu dovleacul, ca sa nu va plictisesc! :))))
Cert este ca acum il savurez cu placere. Mirosul de toamna nu putea sa nu aduca si ceva pregatit cu dovleac. O noua ocazie de a testa puterile gadget-ului meu de nadejde, Slow Cooker-ul Crock Pot .
Am optat de data aceasta pentru dovleac copt, umplut cu nuca multa, ciocolata, iar mai apoi, copt fiind, am tras si un pic de dulceata de cirese amare, de la scumpa de Simo.
Parfumat, dulce, o nebunie!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 1 dovleac micut
- mix de nuca macinata, zahar brun, bucati de ciocolata, stafide brune
- 1 cub unt dulce (30 gr)
- dulceata de cirese
- o cana cu apa
- optional: smantana dulce
[/ingredients]
Mod de preparare:
Spalam bine dovleacul. Il stergem cu un servet de hartie. Ii taiem capacul cu atentie. Il curatam de seminte. Il punem deoparte.
Pregatim un mix din nuca prajita, zahar brut (in functie de cat de dulce preferam), ciocolata, condimente.
Conectam aparatul la o sursa de curent.
Umplem dovleacul cu unt, mix de nuca.
Il asezam in vasul aparatului. Turnam o cana cu apa. Acoperim si selectam modul High, timp de gatire 2 ore. Mie nu-mi place sa iasa prea moale, insa daca preferati asa, puteti suplimenta timpul de gatire.
Dupa ce aparatul incheie programul, trece automat pe functia de pastrare la cald.
Servim imediat sau pastram la cald panain momentul servirii. Puteti servi cu topping de smantana dulce. Eu am servit cu dulceata de cirese negre.
Parfum si gust de toamna!
4 Comments
Detop
23 septembrie 2015 at 10:09Foarte interesanta reteta si m-ar tenta sa gust asa ceva. Cred ca aparatul de gatit pe care il ai face ca totul sa fie posibil, pentru ca nu stiu cum s-ar gati aceste minunatii fara el 🙂
Laura Nechita
24 septembrie 2015 at 11:13Multumesc mult de gandul bun!
Pentru mine, este de ajutor maxim acest aparat. Se pot gati multe tipuri de mancare, din punctul meu de vedere cred ca cel mai bine reprezentate ar fi tocanele, mancarurile coapte incet si bine. Carnea iese extrem de buna, frageda, si foarte suculenta, indiferent de tipul de carne. Eu am incercat si tocana cu carne de vitel si a iesit grozav. Daca preferati mancarea bine rumenita, sa zicem un pui, puteti transfera vasul de ceramica in cuptor. Avantajul este ca poate gati la temperatura scazuta, insa pe o durata mai mare de timp. Pentru mine este grozav. Pun ingredientele, selectez modul si scot piticii la plimbare. Nu stau langa el, iar cand isi termina programul, trece automat pe functia de pastrare la cald.
Consumul de energie al aparatului electric Crock-Pot este redus, echivalând cu energia consumată de un bec, între 75 și 150W pentru modul Low și între 150 și 210W pentru modul High.
Puteti gasi mai multe informatii aici: http://www.crockpot-romania.ro/produse.
O zi cat mai buna!
maria mihalache
29 septembrie 2015 at 8:58Chiar ca interesanta reteta.
Iar nucile si dulceata de cirese amare sunt preferatele mele.
Pup,Laurici!
Laura Nechita
1 octombrie 2015 at 8:08Meducule, tare bun a mai fost! Te pupacesc!