Menu
Dulciuri / Fara zahar

Fursecuri cu ovaz si ghimbir

Astazi va poftesc la aceste Fursecuri cu ovaz si ghimbir, noua reteta pe care am pregatit-o si de care sunt foarte incantata.

Sunt niste fursecuri crocante, aromate si foarte gustoase. Am plecat de la reteta indragitei Mary Berry si am adaptat varianta fara zahar.

Am folosit Green Sugar Gold si va spun sincer ca este perfect pentru astfel de fursecuri. Aroma de caramel si a ghimbirului sunt de neegalat in aceste fursecuri.

Ies crocante si lasa un gust tare bun dupa ce le mananci. Fursecurile cu ovaz sunt printre cele mai gustoase, iar daca va plac si voua la fel de mult va recomand si alte retete dulci.

Un dulce bun si usor de facut!

fursecuri fara zaharfursecuri fara zahar

Timp preparare: 10 min Timp racire: 1 h Timp coacere: 10-12 min Nr. portii: 20
Ingrediente Fursecuri cu ovaz si ghimbir:
  • 150 gr unt
  • un praf sare
  • 1 ou
  • 1 lg sirop agave
  • 80 g Green Sugar Gold
  • 75 gr faina de grau
  • 30 gr gris
  • 100 gr fulgi de ovaz (eu am folosit din cei mici)
  • 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
  • 1 lgta rasa pudra de ghimbir (daca nu va place, il puteti omite)
  • putin ghimbir proaspat ras
Mod de preparare Fursecuri cu ovaz si ghimbir:

Eu am procedat putin diferit fata de reteta lui Mary Berry. Ea a topit untul, eu l-am spumat.

Se spumeaza untul cu un praf de sare si indulcitorul. Se adauga o lingura sirop de agave, oul si se mixeaza pana la incorporare.

Se adauga faina, grisul, bicarbonatul de sodiu si la final fulgii de ovaz. Se rade putin ghimbir (dupa gustul fiecaruia).

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o compozitie lipicioasa. Se pune la rece pentru o ora.

Se preincalzeste cuptorul la 170 grade C.

Aluatul se scoate de la rece si se modeleaza in bile mici care se aplatizeaza usor cu dosul palmei. Se asazaa intr-o tava prevazuta cu hartie de copt, la distanta de 3-4 cm unul de altul.

Se coc aproximativ 10-12 minute, pana devin usor rumeni pe margine. Dupa coacere, se lasa la temperat in tava, fiind foarte moi.

Dupa ce se racesc, se intaresc. Daca ii lasati neacoperiti, veti avea niste fursecuri crocante si gustoase.

Sunt ideali alaturi de un ceai sau o cafea.

Sa va fie de folos!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.