Menu
Dulciuri / Tarte

Tarta cu visine

Plin sezon de vișine mari și delicioase.
Cu siguranță, și voi le îndrăgiți, chiar dacă sunt ușor acrișoare. Cele altoite sunt chiar dulci, dar fiecare cu impactul lui la gust 😉
Astăzi vă aduc un desert extrem de simplu, ușor de pregătit, în care am vrut să păstrez vișinele necoapte, să mă bucur de aroma și gustul lor natural. Astăzi vă aduc o delicioasa tartă cu vișine.
Pentru acest lucru, m-am gândit că e nevoie de ceva să le țină legate, să nu fugă prin farfurie, deși câteva au cam defilat, însă le-am ciugulit repede.
Un aluat simplu de tartă, gata copt, umplutură delicioasă de fructe și gata tarta cu visine.
Răsfățul și răsplată muncii au venit a doua zi, când am tăiat și savurat o porție. Minunată tartă, mai ales că nu am folosit mult zahăr, dar a fost perfect echilibrată pentru gustul nostru.
Voi puteți pune zahăr mai mult dacă știți că preferați mai dulce, alegerea vă aparține.
Haideți să vă răsfăț virtual cu o porție generoasă din această tartă cu vișine.

   

Forma tarta patrata 20 x 20 cm Timp preparare: sub 60 minute Nr. portii: 10

[ingredients title=”Ingrediente”]

 •  180 gr unt
 • un praf de sare
 • 250 gr făină albă de grau
 • 1 lgta zahăr pudră
 • 1 gălbenuș (ou de găină)
 • 600 gr vișine altoite, desamburite
 • 1 lg zahar brut
 • 200 ml zeamă compot de vișine, îndulcit
 • 1 lg amidon
 • pepite ciocolată

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Se pregătesc mai întâi vișinele. Se spală în apă rece, se lasă puțin, apoi se desamburesc. Se pun într-un vas, se adauga o lingură de zahăr brut și se amestecă ușor. Se lasă deoparte.
Într-un castron curat, se pune untul tăiat cuburi, se adaugă un praf de sare. Se adaugă făina, zahărul pudră și se frământă ușor cu mâna, până se înmoaie untul. Se adauga și un gălbenuș de ou, se omogenizează bine. Nu trebuie frământat excesiv, altfel se pierde din frăgezime. Se pune aluatul într-o folie alimentară și se pune în frigider.
Se pregătește un vas. Se pune o lingură de amidon, se desface cu zeama dulce de compot, amestecând continuu ca să se omogenizeze frumos, fără cocoloașe. Se transferă pe foc vasul, amestecând continuu cu un tel. Când tinde să se închege compoziția, se mai lasa 1 minut, apoi se ia de pe foc și se lasă la temperat.
Se scoate aluatul din frigider, se întinde în strat egal pe o foaie de copt, potrivit tăvii în care se va coace tarta. Cu ajutorul unei furculițe, se înțeapă aluatul din loc în loc.
Se pornește cuptorul. Aluatul se coace în cuptor, la 170 grade C, timp de 15-20 min.
Se scoate și se lasă la temperat puțin.
Se scurg vișinele de zeamă lăsată. Se așază peste blatul de tartă, se toarnă sosul de vișine deasupra, cât să le acopere ușor. Acesta le va ține legate frumos.
Se mai pune tarta în cuptor, aproximativ 6-7 minute, apoi se scoate și se lasă la temperat. Se presară câteva pepite de ciocolată.
După ce s-a temperat de tot, se pune la rece, în frigider, până în momentul servirii.
Să vă fie de folos această rețetă de tartă cu vișine.

Tipsuri:

Alegeți vișine din cele mari, coapte.
Atenție când le scoateți sâmburii, să nu rămână din greșeală vreunul, ar fi destul de serios să mușcați din tartă și să prindeți un sâmbure între dinți.
Nu folosiți mult amidon la sosul de vișine, acesta are rolul de a ține vișinele legate, dar se va mai inchega si la rece.
Se poate suplimenta cantitatea de zahăr, pentru noi a fost perfect gustul. Țineți cont că vișinele altoite sunt dulcege, plus că zeama de compot este îndulcită deja.
Se poate presăra zahăr pudră pe tartă când este rece.

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

  Leave a Reply

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.