Menu
Dulciuri / Prajituri

Desert cu ciocolata si zmeura

Deserturile cu ciocolată sunt mereu pe gustul nostru, mai ales că sunt infinite combinațiile cu fructe, cu diverse arome. Ciocolata cu zmeura = combinație de nerefuzat, iar dacă adaugi o notă subtilă de mentă, desertul va scrie istorie :))

Sincer, multe deserturi bune ies atunci când folosești câteva ingrediente rămase prin cămară și le incropesti în maxim 20-30 minute. Nu e nimic spectaculos la această rețetă, din contră, este un desert care se pregătește prea ușor, prea repede, dar gustul… este cu adevărat spectaculos și asta datorită ingredientelor absolut minunate: ciocolata-zmeura și menta.

Este un desert fin, cremos, dulce acrișor, iar zmeura de grădină este pur și simplu minunat de parfumată.

Așadar, prieteni, dacă vreți să vă răsfățați papilele cu un desert absolut delicios, vă recomand rețeta aceasta. Promit că nu veți rămâne dezamăgiți!
Eu am o vorbă pentru deserturile de acest gen: se savurează cu ochii închiși!

Dimensiune tava : 20 x 20 cm Nr. portii: 10-15 Timp preparare: 30 min

[ingredients title=”Ingrediente”]

  •  200 gr biscuiți cu cacao
  • 50 unt
  • 300 gr zmeură
  • 400 gr ciocolată neagra (minim 52%)
  • 300 ml smântână lichidă
  • 50 gr unt gras
  • 5-6 tablete ciocolată cu mentă After 8
  • pepite ciocolată

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

 Se clateste ușor zmeura și se lasă la scurs.
Se pregătește o baie de aburi. Se pune la încălzit smântâna, se adaugă ciocolata tăiată bucățele și untul. Se lasă pe baia de aburi până se topesc ingredientele și se omogenizează compoziția. Se dă deoparte și se lasă la răcit.
Se macină biscuiții ( eu am folosit și câteva pișcoturi cu cacao rămase). Se adaugă untul întreg și se frământă cu pesmetul de biscuiți. Se adaugă și câteva linguri din crema de ciocolată. Se omogenizează compoziția de biscuiți.
Se tapetează cu hârtie de copt o tavă (eu am folosit o tavă pătrată de 20 x 20 cm). Se întinde pesmetul de biscuiți în strat egal. Se toarnă câteva linguri din cremă de ciocolată. Se dă la rece 10 minute.
Se scoate tavă din frigider. Se presară zmeură pe întreagă suprafața, să fie în strat egal. Se toarnă crema de ciocolată. Se bate ușor tava de blatul mesei să se așeze uniform crema.
Se toacă grosier câteva tablete de ciocolată cu mentă (să fie rece) și se presară peste cremă, din loc în loc. Opțional, se pot presăra și câteva pepite de ciocolată.
Se dă la rece desertul pentru minim 1-2 ore.
Se servește rece.
Să vă fie de folos!

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.