Se topește untul.
Căpșunile se spală și se taie în jumătăți.Biscuiții se macină la robot sau manual, într-o pungă, cu ajutorul unui sucitor. Se adaugă untul topit și se amestecă până se obține o compoziție omogenă. Se pregătește o formă de copt rotundă, preferabil cu inel detașabil. Se așază pesmetul de biscuiți în strat egal. Se dă la rece.Iaurtul gras se amestecă cu zahărul. Se adaugă gelatina, se omogenizează. Se adaugă și pepitele de ciocolată, se amestecă ușor de câteva ori. Se dă deoparte.
Se scoate forma cu bază de biscuiți de la rece. Se unge cu ulei de măsline marginea interioară a formei. Va da putin luciu capsunilor, acest pont l-am invatat de la Vladut. Se așază o bordură de căpșuni tăiate în jumătate, alternând cu tablete de ciocolată After 8. Vezi foto
Se așază câteva căpșuni pe întreaga suprafață a bazei de biscuiți.
Se toarnă compoziția de iaurt, ușor, să nu cadă vreo căpșună, se nivelează ușor, se garniseste cu restul de căpșuni tăiate și se dă la rece.
Separat, se toarnă într-un vas sucul de căpșuni, se adaugă o lingură de amidon, omogenizând bine compoziția și se tranfera pe foc. Se amestecă până se leagă compoziția, apoi se ia de pe foc și se lasă puțin la temperat. După ce s-a răcit puțin, se toarnă peste stratul superior de căpșuni. Se ornează cu bucățele de ciocolată albă și neagră și câteva tablete de ciocolată cu mentă. Se dă la rece până în momentul servirii.
Simplu, ușor și mega delicios! Să vă fie de folos această rețetă de prăjitură cu iaurt, căpșuni și mentă!