Menu
Cheesecakes / Dulciuri

Prajitura cu iaurt, capsuni si menta

Daca tot ne bucuram de weekend, iată un desert extrem de savuros, ușor de pregătit și răcoritor, Prajitura cu iaurt, capsuni si menta.
Câteva ingrediente, 30 – 40 minute la dispoziție și apoi aștepți cu nerăbdare să poți savura o felie.
Combinația căpșuni mentă și ciocolată a fost dintodeauna una fericită, astfel că a făcut deliciul acestui desert.
Inițial i-am spus cheesecake cu căpșuni, apoi m-am gândit că nefiind cu brânză, nu ar fi corect să îi spun așa. I-am spus în schimb prăjitură cu iaurt, căpșuni și mentă.
Cu siguranță, se poate face și cu alte fructe, ceea ce și intenționez să pregătesc pe toate durata verii.
Ciocolata After 8 are o aromă de mentă și a dat gust și aromă desertului, dar m-a ajutat și să îl decorez ușor.
Sper să vă placă această prăjitură cu iaurt, căpșuni și mentă!

Diametru forma: 26 cm Timp preparare: 1 h Nr. portii: 20 
Ingrediente:
  • Crusta biscuiți:
  • 250 gr biscuiți cu caramel
  • 80 gr unt
  • Umplutura:
  • 400 gr căpșuni mari
  • 800 gr iaurt gras
  • 3 lg zahăr pudră (daca va place mai dulce, suplimentati zaharul)
  • 2 lg pepite ciocolată neagră
  • 8-10 gr gelatina
  • câteva tablete ciocolată After 8
  • 2 lg ulei de masline
  • Topping:
  • 1 lg amidon
  • 200 ml suc căpșuni îndulcit
  • Decor:
  • ciocolată neagră
  • ciocolată albă
Mod de preparare:
Se hidratează gelatina în puțină apă. Ulterior se încălzește pe baie de aburi cât să devină lichidă și omogenă. Atenție să nu fiarbă, altfel își pierde proprietățile.
Se topește untul.
Căpșunile se spală și se taie în jumătăți. Biscuiții se macină la robot sau manual, într-o pungă, cu ajutorul unui sucitor. Se adaugă untul topit și se amestecă până se obține o compoziție omogenă. Se pregătește o formă de copt rotundă, preferabil cu inel detașabil. Se așază pesmetul de biscuiți în strat egal. Se dă la rece.Iaurtul gras se amestecă cu zahărul. Se adaugă gelatina, se omogenizează. Se adaugă și pepitele de ciocolată, se amestecă ușor de câteva ori. Se dă deoparte.Se scoate forma cu bază de biscuiți de la rece. Se unge cu ulei de măsline marginea interioară a formei. Va da putin luciu capsunilor, acest pont l-am invatat de la Vladut. Se așază o bordură de căpșuni tăiate în jumătate, alternând cu tablete de ciocolată After 8. Vezi foto
Se așază câteva căpșuni pe întreaga suprafață a bazei de biscuiți.
Se toarnă compoziția de iaurt, ușor, să nu cadă vreo căpșună, se nivelează ușor, se garniseste cu restul de căpșuni tăiate și se dă la rece.Separat, se toarnă într-un vas sucul de căpșuni, se adaugă o lingură de amidon, omogenizând bine compoziția și se tranfera pe foc. Se amestecă până se leagă compoziția, apoi se ia de pe foc și se lasă puțin la temperat. După ce s-a răcit puțin, se toarnă peste stratul superior de căpșuni. Se ornează cu bucățele de ciocolată albă și neagră și câteva tablete de ciocolată cu mentă. Se dă la rece până în momentul servirii.
Simplu, ușor și mega delicios! Să vă fie de folos această rețetă de prăjitură cu iaurt, căpșuni și mentă!

 

 

 

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.