De multe ori am pregatit aceasta Ciocolata alba de casa, cu fistic si merisoare, dar nu am reusit sa impartasesc reteta mea.
Mai multe retete de Ciocolata de casa gasiti aici
Cu siguranta fiecare face acasa ciocolata, dar eu cred ca secretul unei reusite sta in detalii.
Am hidratat merisoarele in suc de portocala, am folosit coaja confiata de portocala, fistic si putina coaja de lamaie.
Ciocolata alba de casa, cu fistic si merisoare este un desert usor de facut si minunat de savurat impreuna cu cei dragi.
Mai mult, se poate portiona si pune in cutiute frumoase pentru a fi daruite prietenilor.
Sarbatori cu bine, prieteni!
Timp preparare: 20 minute Nr. portii: 25 Complexitate: medie
Ingrediente Ciocolata alba de casa, cu fistic si merisoare:
- 250 gr lapte praf
- un praf sare
- 150 gr zahar alb (daca preferati mai dulce, suplimentati)
- 100 gr unt
- 30 – 40 ml apa
- 1 lamaie coaja netratata
- 3 lg coaja confiata portocala
- 3 lg merisoare confiate
- 2 lg fistic tocat
- suc portocala
Mod de preparare Ciocolata alba de casa, cu fistic si merisoare:
Intr-un vas se cerne laptele praf cu sarea.
Merisoarele se hidrateaza in suc proaspat de portocala, 10 minute. Lamaia se spala, se usuca si se rade coaja.
Peste laptele praf, se adauga merisoarele scurse de suc, coaja confiata de portocala, coaja de lamaie si fisticul. Se amesteca usor cu o lingura ca sa se distribuie.
Apa si cu zaharul se pun la fiert. Se lasa sa fiarba 5 minute, se adauga 2 lg suc de lamaie, apoi se reduce focul si se adauga untul moale. Odata topit, se amesteca compozitia.
Siropul de zahar se toarna fierbinte peste compozitia de lapte praf si se amesteca energic si bine pana se obtine o pasta fina si omogena.
Se toarna intr-o tava prevazuta cu folie alimentara, apoi se lasa sa se tempereze. Se pune la rece.
Este delicioasa si aromata.
Sa va fie de folos!
No Comments