Menu
Fără carne / Legume

Iahnie de fasole la Multicookerul Turbo Express Crock Pot

Una dintre mancarurile noastre preferate se numara si aceasta Iahnie de fasole la Multicookerul Turbo Express Crock Pot, mai ales iarna.

Este o iahnie de post, dar cateva ingrediente o transforma intr-o mancare foarte gustoasa. Cand vine vorba de iahnie, tatal meu face una grozava. Nu cred ca am mancat vreodata una mai buna decat cea facuta de el. El adauga cimbru uscat la gatit si iese senzatie de buna.

Eu am preparat aceasta iahnie la noul Multicooker Turbo Express Crock Pot, cu gatire sub presiune.

Aparatele de gatit Crock Pot imi sunt de mare ajutor in bucatarie, incepand cu slow cookerul, multicookerul cu gatire sub presiune, vasele din fonta.

Cu Multicookerul Turbo Express cu gătire sub presiune, mancarea se gateste cu 40% mai rapid, pot steriliza borcanele cu dulcețuri și in sfarsit, pot experimenta gatitul sous vide.

Pune la dispoziție 14 funcții presetate de gătire intuitive, plus modul de gătire sub presiune Turbo și supapă îmbunătățită de eliberare a aburului.

Fasolea este un aliment care necesita fierbere indelungata, dar, cu noul Multicooker Turbo Express, mancarea mea a fost gata intr-o ora.

Am ales fasole cu boabe mari, si am facut-o mai zemoasa, dar fiecare o face in stilul in care ii place.

Sper sa va placa si sa incercati si varianta cu cimbru uscat. Iese foarte, foarte gustoasa, iar daca puneti alaturi si niste muraturi bune si o paine de casa, nu va mai trebuie nimic.

 

Timp preparare: 1 h Nr. porții: 4 Complexitate: medie

Ingrediente Iahnie de fasole la Multicookerul Turbo Express Crock Pot:

–          500 gr fasole boabe

–          2 morcovi

–          2-3 cepe uscate

–          50 ml ulei de floarea soarelui

–          sare

–          1 lg bicarbonat de sodiu

–          cimbru uscat

–          100 ml suc de roșii

–          3 lg bulion

–          Apă

reteta iahniereteta iahniereteta iahniereteta iahnie

Mod de preparare Iahnie de fasole la Multicookerul Turbo Express Crock Pot:

Fasolea uscată se pune în apă, la hidratat, peste noapte.

A doua zi, se scurge de apă.

Se conectează aparatul Multicooker Express Turbo la o sursă de curent.

În vasul aparatului, se pune fasolea hidratata, 2 l apă și o lingură de bicarbonat. Se pune capacul și se blochează în poziția închisă. Se închide supapa de abur.

Din meniul aparatului, se setează funcția Beans, Turbo, durata 20 minute.

Între timp, se curăță morcovul și ceapa, se spală. Ceapa se toacă mărunt, morcovul se rade.

După terminarea programului, se oprește aparatul. Cu atenție, se scoate capacul. Fasolea se strecoară.

În vasul aparatului, se pune ulei de floarea soarelui, un praf sare și legumele tocate.

Din meniul aparatului, se selectează funcția Brown/Saute, durata 5 minute, fără a mai pune capacul.

După ce s-au rumenit legumele, se adaugă fasolea scursă, sucul de roșii, bulionul, sare după gust și apă cât să acopere fasolea. Se adaugă 2-3 crenguțe de cimbru uscat.

Se acoperă cu capacul, se blochează în poziția închisă, supapa de abur închisă.

Din meniu, se selectează funcția Beans, Low, durata 30 minute.

După finalizarea programului, acesta va comuta automat pe funcția Păstrare la cald.

Iahnia este gata. Se servește cu pâine de casă, murături sau după preferințe.

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.