Menu
Dulciuri / Prajituri

Amandine cu cafea

Amandine cu cafea, dulci si insiropate, un desert minunat pe care nu il fac des, dar si cand il fac, il savuram cu ochii inchisi. Eu cel putin, iubitor al deserturilor cu cafea.

Dupa Savarinele cu cafea, a venit randul acestor amandine cu cafea. Stiu ca reteta mea difera de cea care se foloseste in cofetarii, insa rezultatul este mult mai bun si ies mai gustoase.

Secretul acestor amandine delicioase sta in cafeaua intensa pe care am folosit-o atat pentru insiropat, cat si pentru crema.

Daca va fac cu ochiul, gasiti mai jos reteta completa.

 

reteta amandine reteta amandinereteta amandinereteta amandinereteta amandinereteta amandine

 

reteta amandine

Timp preparare: 2 h Nr. portii: 12 Complexitate: medie

Ingrediente Amandine cu cafea:

  • Blat:
  • 6 oua de gaina
  • Un praf sare
  • 6 lg zahar brut
  • 6 lg faina de grau
  • 2 lg cacao neagra
  • Fondant ciocolata:
  • 300 gr ciocolata neagra
  • 50 ml espresso
  • 200 gr zahar brut
  • Crema:
  • 200 gr unt
  • 100 gr fondant ciocolata
  • Sirop:
  • 300 ml espresso
  • 150 gr zahar
  • 20 ml rom

Mod de preparare Amandine cu cafea:

Se pregateste blatul.

Albusurile si un praf de sare se spumeaza cu ajutorul unui mixer. Cand devin albe si dense, se adauga zaharul. Odata obtinuta o bezea alba si lucioasa, se incorporeaza galbenusuri, iar la final faina cernuta cu cacaua.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Blatul se coace la 170 grade C, timp de 35-40 minute. Dupa coacere, se scoate si se lasa la temperat. Blatul racit se taie in doua straturi egale.

Siropul se pregateste din 300 ml espresso si 150 gr zahar. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba 5 minute, apoi se lasa la racit. Dupa racire, se adauga romul.

Se pregateste fondantul.

Intr-un vas, se pune cafeaua, se adauga zaharul. Se transfera pe foc si se lasa sa fiarba, apoi se adauga ciocolata taiata in bucati. Se amesteca pana la omogenizare, apoi se ia de pe foc si se lasa la temperat.

Untul moale se spumeaza, apoi se adauga 100 gr din fondantul temperat. Crema se aromatizeaza cu rom. Se pune deoparte intr-un poche pentru decorare.

Blaturile se insiropeaza cu cafea indulcita, intre care se intinde in strat egal crema de unt.

Prajitura se acopera cu folie alimentara si se pune la rece pana a doua zi.

Se taie marginile prajiturii cu atentie, apoi se portioneaza in cuburi de aproximativ 5 x 5 cm.

Fondantul se incalzeste pana devine suficient de fluid si se glazureaza fiecare prajitura.

Se orneaza cu restul de crema de unt si o boaba de cafea.

Este un desert delicious, bine insiropat, dulce, cu aroma minunata a cafelei.

   

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.