Menu
Dulciuri

Inghetata de mure, afine si lavanda

Înghețata de mure cu afine si lavandă este un desert absolut delicios.
Cred că lavanda place tuturor prin parfum și culoare. Vara aceasta am pregătit multe feluri de înghețată pentru cei mici, dar am savurat și noi, cei mari.
De data aceasta am ales murele și afinele, deloc preparate termic ca să le păstrez vitaminele.
Am ales un sirop minunat de la prietenii de la Bunătăți din natură, sirop pe care vi-l recomand cu toată inima. Dincolo de proprietățile minunate ale lavandei, are un parfum delicat care te cucerește.
A completat perfect aroma înghețatei mele.
Despre siropul de lavandă și proprietățile acesteia, o să vă povestesc mai pe larg într-un articol viitor.
Până atunci, vă recomand să încercați această combinație minunată de înghețată de mure cu afine si lavandă!

Timp de preparare: 1 h Nr. portii 12 [ingredients title=”Ingrediente”]

  •  400 gr mure
  • 2 lg zahăr
  • 1 cană cu afine
  • 4 gălbenușuri
  • 3 lg zahăr
  • 2 lg amidon
  • 400 ml lapte dulce
  • 150 gr ciocolată albă
  • 500 gr smântână grasă
  • 50 ml sirop natural de lavandă

[/ingredients] [preparare title=”Mod de preparare”]

 Murele se spală sub jet de apă rece și se scurg, apoi se presară cu zahăr și se pun la rece, până a doua zi. A doua zi, se scot, se pasează cu ajutorul unui blender, apoi se strecoară de semințe. Sosul obținut se dă deoparte.
Se pregăteste o baie de aburi. Într-un vas, se mixează spumă cele 4 gălbenusuri cu cele 3 linguri de zahăr brut. Se transferă vasul pe baie de aburi și se lasă pană devin cremoase și capătă consistentă. Se desfac cu lapte 2 linguri de amidon și se adaugă, amestecând continuu, peste compoziția de ouă. Se amestecă cu un tel pană ce crema capătă consistentă și se leagă. Se dă deoparte, se adaugă ciocolata ruptă și se amestecă să se omogenizeze. După ce s-a temperat, se încorporează sosul de mure și se omogenizează.
Smântâna rece se mixează până capătă consistență și devine pufoasă, apoi se încorporează crema de mure. Se adaugă câteva linguri de sirop de lavandă, se omogenizează ușor, apoi se presară câteva afine. Se transferă compoziția în forme de înghețată sau caserole și se pun în congelator până a doua zi.
Se lasă un sfert de oră la temperatura camerei pentru a se putea porționa.
Este o înghețată extrem de savuroasă, cu parfum subtil de lavandă și gust fresh.
Să vă fie de folos!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.