Menu
Dulciuri

Inghetata de cafea

Dintre toate felurile de înghețată pe care le-am preparat, inghetata de cafea este de departe, preferata mea.

Iubesc cafeaua, îmi place înghețata și mărturisesc că ori de câte ori am cumpărat din comerț înghețată de cafea, niciuna nu m-a dat pe spate. Ba era prea dulce, ba aroma cafelei era mult prea subtila. Așa că azi i-a venit rândul. Dacă și voi iubiți cafeaua la fel de mult ca și mine, atunci iată rețeta cu care vă veți răsfață din plin! O înghețată de cafea perfectă!

Nr. portii: 6 Timp de preparare: 1 h

Ingrediente Inghetata de cafea:
  •  4 gălbenușuri (ouă de găină)
  • 4 lg zahăr brut (daca va place mai dulce, suplimentati zaharul dupa gust)
  • 300 – 400 ml cafea neagră (fără zahăr)
  • 50 ml lapte (de vacă)
  • 2 lg rase cu amidon
  • 100 gr ciocolată neagră
  • 30 ml amaretto
  • 400 ml smantana naturala
  • boabe de cafea
Mod de preparare Inghetata de cafea:
 Se pregătește forma sau vasul în care se va depozita înghețata la congelator.
Se pregătește o cafea neagră, din 350 – 400 ml apă și 5-6 lingurițe de cafea. Dacă preferați să o îndulciți, o puteți face, eu consum cafeaua neagră și nu am mai pus zahăr. Înghețata a ieșit suficient de dulce și veți vedea în continuare de ce.
Se pregătește cafeaua, se strecoară și se lasă la temperat.
Se pregătește o baie de aburi. Într-un vas, se mixează spumă cele 4 gălbenușuri cu cele 4 linguri de zahăr brut. Se transferă vasul pe baie de aburi și se lasă până devin cremoase și capătă consistență. Cafeaua se amestecă cu laptele si cele 2 linguri de amidon și se adaugă, amestecând continuu, peste compoziția de ouă. Se amestecă cu un tel până ce crema capătă consistență și se leagă. Se dă deoparte, se adaugă ciocolata ruptă și se amestecă să se omogenizeze. Odată temperată crema, se adaugă (opțional) și amaretto. Nu se va simți aroma, însă o va intensifica pe cea a cafelei. Se pune în frigider, să se răcească. Separat, se mixează smântâna până devine pufoasă și capătă consistență. Se încorporează crema rece de cafea (pe care o mai savurați cu degetul puțin :))), apoi compoziția se toarnă în vas/ formă/ tavă, etc. Se presară (opțional) boabe de cafea și se depozitează în congelator până a doua azi.
Înainte de servire, se ține 10-15 minute la temperatura camerei pentru a o putea porționa ușor cu lingura de înghețată. Este cea mai bună înghețată pe care am savurat-o până în acest moment și v-o recomand, mai ales dacă sunteți mare iubitor de cafea ca și mine! Să vă fie de folos!

 

  

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.