Menu
Dulciuri / Prajituri

Negresa cu ciocolata

Abia asteptam sa va impartasesc aceasta reteta grozava de Negresa cu ciocolata, mai ales daca sunteti fani ciocolatosi.

Daca faceti parte din aceasta categorie, va recomand si alte retete de negresa, absolut delicioase.

Prietena mea Cristina, autor al blogului Diva in bucatarie are un proiect foarte frumos, Gatesc cu prietenii, insa momentan l-a transferat, sa zicem, in zona online, datorita situatiei actuale.

Cristina este unul dintre cei mai pasionati bloggeri culinari si are niste retete minunate. O puteti intalni si pe facebook aici.

Cand mi-a lansat invitatia de a participa alaturi de ea, m-am bucurat si am stiut imediat cu ce reteta voi raspunde invitatiei. Ii multumesc pe aceasta cale si sper ca timpurile sa readuca proiectul ei acolo unde a fost conceput.

Aceasta negresa cu ciocolata am pregatit-o prima data cu ocazia vizitei unor buni prieteni, am servit-o cu sorbet de mango. Eu am gustat inainte sa vad cum a iesit si am declarat in sinea mea un mare wow.

Reteta am preluat-o de la Jamie Oliver, cu mici tuse personale, iar rezultatul a fost unul incredibil.

Va recomand sa incercati aceasta reteta de Negresa cu ciocolata si sa imi spuneti cum vi s-a parut si cate portii ati savurat :))

reteta negresareteta negesa reteta negresareteta negresa

Timp preparare: 1 h Nr. portii: 10 Complexitate: medie
Ingrediente negresa cu ciocolata:
  • 4 oua de gaina
  • un praf sare
  • 150 gr zahar brut
  • 250 gr ciocolata minim 50%
  • 180 gr unt
  • 30 ml cafea espresso intens
  • 2 lg faina
  • ½ plic praf de copt (5 gr)
  • Pt glazura:
  • Ciocolata neagra
  • Fructe
Mod de preparare negresa cu ciocolata:

Pentru inceput, se topeste untul impreuna cu ciocolata, apoi se adauga cafeaua. Se omogenizeaza si se lasa la temperat.
Ouale se mixeaza spuma impreuna cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul.
Se adauga compozitia de ciocolata, mixand continuu.
Se cerne faina impreuna cu praful de copt si se adauga peste compozitia de ciocolata. Se omogenizeaza.

Se unge cu unt o forma de copt (eu am folosit din ceramica), apoi se presara putin zahar pe toate laturile. Astfel se va desprinde usor din tava.
Se toarna usor compozitia si se niveleaza frumos.
Negresa se coace in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, timp de 40 -45 minute.
Dupa coacere, se glazureaza cu ciocolata topita sau dupa bunul plac.
Negresa se serveste dupa temperare, ideal chiar a doua zi, alaturi de un cub de sorbet de mango sau inghetata, frisca, etc.

Sa va fie de folos!

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.