Deseori prepar diferite gustari, in functie si de ingredientele din camara, asa cum este si acest gustos Quiche cu praz si branzeturi.
Mare fan saraturi, savurez cu pofta mereu o astfel de tarta aperitiv. Va recomand si Tarta alsaciana sau o alta varianta de Quiche.
Acest quiche cu praz si branzeturi este usor de pregatit, la fel de usor dispare insa din farfurie, asa ca pofticiosii vor face din nou aceasta tarta.
O particularitate a acestei tarte frantuzesti, Quiche Lorraine, este blatul precopt, iar ca si ingrediente de baza pentru umplutura, se folosesc oua, lapte si /sau smantana/branza.
Este o tarta aperitiv foarte gustoasa, versatila si usor de preparat.
Va las sa cititi reteta si sa savurati virtual o felie!
Timp preparare: 1 h Nr. portii: 10 Dimensiune forma copt: 28 cm Complexitate: medie
Ingrediente Quiche cu praz si branzeturi:
- aluat:
- 125 gr faina alba
- 125 gr faina integrala
- 125 gr unt rece
- 1 ou de gaina
- 2-3 lg apa rece
- 1 praf sare
- nucsoara
- umplutura:
- 300 gr smantana fermentata
- 300 gr mix branzeturi sarate*
- 2-3 fire praz fraged
- 2-3 oua
- cateva felii chorizo (carnat)
- cateva lg mazare congelata
- nucsoara
- sare
- piper
- pt gratinat:
- branza cheddar sau parmezan
Mod de preparare Quiche cu praz si branzeturi:
Intai se pregateste aluatul pentru ca urmeaza sa stea la rece macar o jumatate de ora.
Intr-un vas incapator, se cern cele doua tipuri de faina, sarea si un praf de nucsoara. (Faina integrala ii da un gust mai bun, asa ca eu va recomand sa o folositi).
Se adauga untul taiat cuburi si se framanta pana devine sfaramicios. Se adauga oul batut cu apa rece si se framanta pana la omogenizare. Nu trebuie framantat excesiv pentru ca isi va pierde din fragezime. Aluatul obtinut se infoliaza si se pune la rece, timp de minim jumatate d ora.
Se scoate apoi, se intinde in strat subtire si se asaza intr-o forma de copt. Eu va recomand sa folositi una din ceramica, dar daca nu aveti, puteti folosi si alta tava.
Odata asezat in forma, se inteapa din loc in loc cu ajutorul unei furculite. Se coace in cuptorul preincalzit la 170 grade C, timp de 10 minute.
Intre timp, se pregateste umplutura.
Intr-un vas, se adauga smantana si ouale, apoi se amesteca energic. Se adauga sare in functie si de cat de sarate sunt branzeturile, asa ca atentie la acest aspect.
*Eu am folosit un amestec de branzeturi: branza de vaci, branza de burduf, telemea.
Se scoate blatul precopt, se presara branza pe intreaga suprafata a tartei.
Prazul curatat si spalat, se taie rondele subtiri si se asaza peste branzeturi, la fel si feliile de carnat si mazarea.
Se toarna usor compozitia de oua cu smantana, apoi se rade putin cheddar.
Tarta se coace in cuptor, la 170 grade C, coacere sus-jos, timp de 20-25 minute.
Se scoate apoi, se lasa putin la temperat, apoi se poate servi, alaturi de ridichi sau ceapa verde. Este la fel de buna si rece.
Sa va fie de folos!
No Comments