Menu
Aperitive

Placinta cu branza si spanac – Reteta rapida si gustoasa

Avand ramase cateva ingrediente de la o placinta dulce, am pregatit si o Placinta cu branza si spanac – Reteta rapida si gustoasa.

Va spun sincer, de multe ori, cele mai gustoase preparate ies cu diverse ingrediente ramase prin frigider. La fel si cu aceasta placinta. Aveam niste branza de vaci, niste spanac proaspat, cateva fire de ceapa verde, dar si foi de placinta dintr-un pachet mare.

Eu fiind fac placinte sarate, mai ales cu spanac, aceasta a mers la marele fix ca o gustare usoara si rapida.

Mai multe retete de placinte gasiti aici.

Este o placinta versatila la care puteti adauga diverse tipuri de branzeturi sau verdeata, bacon, condimente dupa gustul vostru.

Sper sa va placa varianta mea, mai ales daca sunteti fan saraturi.


Timp preparare: 1 h Complexitate: minim Nr. portii: 10 Diametru tava: 28 cm

Ingrediente Placinta cu branza si spanac – Reteta rapida si gustoasa:

  • 6-7 foi proaspete de placinta
  • 50 gr unt topit
  • 300 gr branza de vaci
  • 150 gr smantana (atat am avut eu)
  • 2 leg spanac proaspat
  • 2 -3 fire ceapa verde
  • 3 oua de gaina
  • 1 lgta sare (dupa gust)
  • In plus:
  • seminte de susan

Mod de preparare Placinta cu branza si spanac – Reteta rapida si gustoasa:

Unge o tava rotunda termorezistenta cu putin unt topit sau ulei.

Unge fiecare foaie de placinta cu unt topit si pliaz-o ca pe evantai, apoi asaz-o in tava, formand o spirala. Foile nu trebuie sa fie foarte stranse ca sa patrunda compozitia de branza intre pliuri. Opreste o foaie de placinta deoparte.

Pune tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 10 minute sa se rumeneasca usor foile.

Intre timp, pune intr-un bol, branza de vaci, smantana si sarea si faramiteaza cu o furculita, apoi adauga ouale. Amesteca bine si adauga spanacul taiat fasii subtiri, ceapa verde tocata rondele marunte. Compozitia trebuie sa fie destul de lichida ca sa poata fi turnata.

Scoate tava din cuptor si lasa putin la temperat foile. Toarna apoi compozitia de branza, usor ca sa patrunda printre foi. Rupe  foaia de placinta oprita si asaza bucatelele deasupra si presara susan.

Coace placinta in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 25-30 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Dupa coacere, scoate tava din cuptor si lasa placinta la racit.

O poti servi calda, dar este la fel de buna si rece. Eu am servit-o cu ridichi. :))

Iata cum putem obtine o gustare rapida, usoara si evitam totodata risipa alimentara.

Sa va fie de folos!

 

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.