Simo, scumpa, este gazda “Provocarii “Dulce Romanie” din aceasta luna! Ma bucur ca “a poposit” caravana provocarii acasa la ea, caci temele propuse sunt foarte frumoase, in special cea dedicata copiilor, iar blogul ei este plin de bunatati, bunaciuni, bunacele si alte super bunee :))) De la ea, am invatat sa fac sarailie, tot de la ea ” am furat” cei mai buni biscuiti cu fulgi de ovaz, tot de la ea am invatat sa fac o sunca dementiala, ce mai…va recomand sa va plimbati prin paginile delicioase ale blogului ei.
Revenind la Provocare, o sa particip si eu cu mult drag, aducand niste painici care nu sunt foarte greu de facut, nici nu sunt costisitoare, dar sunt tare gustoase, coaja e crocanta, iar miezul pufos si aburind…ne imbie sa le tot mancam si asa goale.
Sper sa va placa si sa le faceti si voi acasa >:d<
avem nevoie de :
– 500 gr faina
– 1 cana lapte dulce
– 5 lg ulei masline
– un pliculet drojdie uscata
– 1 lgta sare
– 1 lgta zahar brut
– 1 ou
– susan/mac/oregano
Mod de preparare:
Daca folosim masina de paine, se pun ingredientele in ordinea urmatoare: lapte, ulei, sare, zahar, faina, drojdie. Se utilizeaza programul de framantare.
Daca framantam manual, hidratam drojdia in putin lapte incalzit, adaugam zaharul si sarea peste drojdie si lasam cam 5-10 minute.
Faina o cernem si facem o gaura in mijloc. Turnam amestecul de drojdie si adaugam restul de lapte incalzit. Incepem sa framantam si adaugam cate un pic uleiul de masline. Dupa ce am framantat bine, lasam sa se odihneasca si sa creasca aluatul obtinut.
Dupa aproximativ o ora, scoatem aluatul si formam chifle mici. Intr-o tava de aragaz, intindem o hartie de copt si asezam chiflele. Eu le-am crestat cu un cutit si le-am uns cu ou batut, dupa care am presarat susan, oregano sau mac. Le-am mai lasat sa se odihneasca cam 10 minute in tava.
Le-am copt in cuptor, la foc potrivit, cam 40-50 minute cat sa se rumeneasca bine.
14 Comments
Rocsy Ciobanu
17 iunie 2013 at 15:37Foarte bune mai sunt. Pupici!
Laura Nechita
18 iunie 2013 at 8:13Multumesc mult, Rocsi! >:d< zi frumoasa sa ai!
Buburuza Bubu
18 iunie 2013 at 5:49Asemenea pufoseni sa tot papi la micul dejun 🙂
Laura Nechita
18 iunie 2013 at 8:14Sa tot papi…dar sa iti si permiti :))) zi frumoasa! >:d<
Paula Gafitescu
18 iunie 2013 at 6:05Ce frumoase painici ai facut!! Simo sigur va fi multumita. Pupici si tie si nazdravanilor tai 😉
Laura Nechita
18 iunie 2013 at 8:15Paula, multumesc frumos! si eu sper ca Simo sa fie multumita si sa dea ceva pe langa ele :)))
si noi va pupam si va imbratisam >:d<
Alina Vicu
18 iunie 2013 at 15:37Tare frumoase si rumene ti-au iesit! Iau una si ma duc, ma duc in parc. 🙂 😛
Pupici
Laura Nechita
19 iunie 2013 at 14:22Alina, ia o painica, dar lasa in loc o felie de tarta din aia buna ca tare salivez la ea :)))
va pupam!
Simona
22 iunie 2013 at 10:52Ce minunatii mi-ai trimis!!!! Multumesc frumos Laurici.. multumesc pentru vorbele frumoase, multumesc pentru ca mi-ai fost alaturi luna asta, si mai ales multumesc ptr ca tu, ca o proaspata mamica ti-ai facut timp si ai copt paine, cand ai fi putut sa stai linistita cu Denis si cu David.
Va pup cu drag!!
Laura Nechita
23 iunie 2013 at 8:11Simo, esti o dulceata si sper sa ai parte de o parada pe cinste >:d<
muaah!
Claudia Mic
25 iunie 2013 at 18:04Te invit cu mare drag la concursul pe care il organizez. Mai multe detalii gasesti aici: http://3sisterscooking.blogspot.com/2013/06/pentru-ca-am-depasit-pragul-de-1600.html Felicitari pentru minunea aia mica, multa sanatate si numai bine…
Laura Nechita
26 iunie 2013 at 7:26Multumesc pentru urari, sa dea Domnul sanatate si numai bine tuturor!
multumesc si pentru invitatia la concurs, cu siguranta voi da curs 🙂
o zi buna si la cat mai multe deliciosenii!
Haplea
30 iunie 2013 at 19:13Foarte bune painicile!!!
Laura Nechita
1 iulie 2013 at 7:25Multumesc mult,Victor! Sa ai o saptamana buna! >:d<