Menu
Aluaturi / Dulciuri / Prajituri

Vafe belgiene

Poate cea mai cautata si indragita reteta de vafe este cea pentru Vafe belgiene,  pufoase, fragede si cu siguranta pe placul copiilor. Piticii mei le-au papat imediat dupa ce am reusit sa fac poze :)))

Din reteta pe care am folosit-o eu, ies aproximativ 4-6 vafe. Daca vreti sa pregatiti Vafe belgiene la micul dejun, cand e toata familia stransa in jurul mesei, va recomand sa dublati cantitatile.

Alte retete de vafe

Am folosit si de aceasta data Waffle Maker de la Breville, coace atat de frumos vafele, chiar si fara sa ung placile inainte.

Va poftesc la vafe belgiene, garnisite cu fructe proaspete si o cana cu lapte!

vafe vafe

Timp preparare: 30 min Nr. portii: 4 – 6 Dificultate: mediu

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 2 oua de gaina
  • 1 praf sare
  • 2 – 3 lg zahar
  • 150 gr faina de grau
  • 50 gr unt topit
  • 150 ml lapte
  • 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
  • vanilie
  • decor:
  • fructe
  • zahar pudra

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Se topeste untul, apoi se lasa la temperat.

Intr-un vas, se mixeaza spuma albusurile si un praf de sare. Cand devin dense si ferme, se adauga zaharul. Se spumeaza pana se obtine o bezea ferma. Se adauga galbenusurile, amestecand bine. Se adauga untul topit, laptele. Se omogenizeaza.

La final, se adauga faina cernuta cu bicarbonatul. Se incorporeaza pana la omogenizare.

Se conecteaza aparatul la o sursa de curent. Se asteapta pana ce semnalul indica folosirea lui.

Cu ajutorul unei linguri (eu am folosit lingura de inghetata) se asaza compozitie pe placile aparatului. Se lasa 2-3 secunde, apoi se inchide capacul usor. Vafele se gatesc si sunt gata in cateva secunde.
Odata aprins semnalul, se ridica usor capacul, se scot vafele si se pun pe un gratar.
Se coc 4 -6 vafe din aceasta cantitate.

Se servesc calde, garnisite cu zahar pudra si fructe proaspete, dar la fel de bine se pot servi cu dulceata sau cu miere.

Sunt foarte pufoase.

[/preparare]

   

  

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.