Poate cea mai cautata si indragita reteta de vafe este cea pentru Vafe belgiene, pufoase, fragede si cu siguranta pe placul copiilor. Piticii mei le-au papat imediat dupa ce am reusit sa fac poze :)))
Din reteta pe care am folosit-o eu, ies aproximativ 4-6 vafe. Daca vreti sa pregatiti Vafe belgiene la micul dejun, cand e toata familia stransa in jurul mesei, va recomand sa dublati cantitatile.
Alte retete de vafe
Am folosit si de aceasta data Waffle Maker de la Breville, coace atat de frumos vafele, chiar si fara sa ung placile inainte.
Va poftesc la vafe belgiene, garnisite cu fructe proaspete si o cana cu lapte!
Timp preparare: 30 min Nr. portii: 4 – 6 Dificultate: mediu
Ingrediente Vafe belgiene:
- 2 oua de gaina
- 1 praf sare
- 2 – 3 lg zahar
- 150 gr faina de grau
- 50 gr unt topit
- 150 ml lapte
- 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
- vanilie
- decor:
- fructe
- zahar pudra
Mod de preparare Vafe belgiene:
Se topeste untul, apoi se lasa la temperat.
Intr-un vas, se mixeaza spuma albusurile si un praf de sare. Cand devin dense si ferme, se adauga zaharul. Se spumeaza pana se obtine o bezea ferma. Se adauga galbenusurile, amestecand bine. Se adauga untul topit, laptele. Se omogenizeaza.
La final, se adauga faina cernuta cu bicarbonatul. Se incorporeaza pana la omogenizare.
Se conecteaza aparatul la o sursa de curent. Se asteapta pana ce semnalul indica folosirea lui.
Cu ajutorul unei linguri (eu am folosit lingura de inghetata) se asaza compozitie pe placile aparatului. Se lasa 2-3 secunde, apoi se inchide capacul usor. Vafele se gatesc si sunt gata in cateva secunde.
Odata aprins semnalul, se ridica usor capacul, se scot vafele si se pun pe un gratar.
Se coc 4 -6 vafe din aceasta cantitate.
Se servesc calde, garnisite cu zahar pudra si fructe proaspete, dar la fel de bine se pot servi cu dulceata sau cu miere.
Sunt foarte pufoase.
No Comments