Astazi va poftesc la Papanasi muntenesti cu sos de zmeura, absolut deliciosi, mai ales ca am folosit aroma de migdale.

Spre deosebire de papanasii moldovenesti, care se prajesc in baie de ulei si se servesc cu smantana si dulceata, papanasii muntenesti sunt mai usor de pregatit, zic eu. Poate voi aveti alta parere.

Alte retete de Papanasi 

De data aceasta, am folosit un pesmet din biscuiti cu unt, am aromatizat compozitia cu lichior de migdale si am pregatit un sos dulce-acrisor din zmeura proaspata si parfumata.

Deliciosi! Absolut deliciosi acesti Papanasi muntenesti cu sos de zmeura! :))

Va invit sa cititi mai jos reteta dupa care i-am pregatit eu.

papanasi    papanasi

Timp preparare: 30 minute Nr. portii: 20 Dificultate: medie.

Ingrediente

  • 150 gr branza de vaci
  • 2 oua de gaina
  • 1 praf sare
  • 2 lg zahar pudra
  • 150 – 180 gr faina
  • lichior de migdale
  • in plus:
  • pesmet de biscuiti cu unt
  • 200 gr zmeura
  • 50 ml apa
  • 1 lg zahar pudra

Mod de preparare

Acesti Papanasi muntenesti, cu sos de zmeura se pregatesc foarte usor.

Se pune la fiert un vas (o cratita cu diametru mai mare) cu apa si un praf de sare.

Biscuitii cu unt se faramiteaza. Daca folositi pesmet din paine, il puteti rumeni in putin unt, intr-o tigaie, pe foc. Adaugati apoi zahar, condimente (scortisoara, etc). Eu am avut niste biscuiti cu unt, foarte gustosi si am preferat sa fac pesmet din ei pt papanasi.

In alt vas, se amesteca ouale, un praf de sare, 2 linguri lichior de migdale, zaharul si branza de vaci. Se amesteca bine, bine pana se omogenizeaza. Se adauga faina si se amesteca pana se obtine un aluat omogen, usor lipicios.

Atentie: aluatul are tendinta de a cere mai multa faina. Nu adaugati, lucrati repede cu aluatul si cu mainile infainate.

Cu ajutorul unei lingurite, se ia din aluat si se formeaza (cu mana infainata) bile  care se pun la fiert in apa clocotita. Dupa ce se ridica la suprafata apei, se lasa aproximativ 5-6 minute, sa fiarba si in interior.

Odata fierti, se scot din apa cu ajutorul unei spumiere si se tavalesc imediat prin pesmetul de biscuiti.

Intre timp, zmeura spalata si zaharul, 50 ml apa se pun intr-un vas pe foc. Cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se paseaza compozitia. Se strecoara sosul printr-o sita fina si se lasa deoparte.

Papanasii se servesc calzi, cu sos de zmeura. Absolut deliciosi!

Sa va fie de folos!

   

   

   

    papanasi

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Cook & Play
Arhive