Intr-una din emisiunile indragitei Marthei Stewart de pe PaprikaTv, am dat peste aceasta reteta de Biscotti toscani, cu fructe uscate.
A doua zi, am cautat reteta si am trecut la treaba. Rareori ma starneste un desert, insa marturisesc ca aveam de mult in plan sa pregatesc astfel de biscuiti.
Alte retete biscuiti
Reteta Marthei o gasiti aici, eu am facut cateva modificari la aceasta reteta, am adaptat-o gusturilor mele.
Biscotti sunt niste biscuiti speciali, prin faptul ca se coc de doua ori, si ies crocanti, dar fragezi si sunt mai mult decat perfecti, inmuiati in cafea sau un ceai.
Acesti Biscotti toscani sau cantucci sunt biscuiti cu migdale, copti de doua ori. La fel ca si Martha, pe langa migdale, eu am adaugat fistic si papaya confiat. In aluat am adaugat si cacao, pentru un contrast frumos cu fructele uscate.
In loc de zahar, am folosit indulcitor Green Sugar, am redus oricum cantitatea. Voi puteti folosi zahar, ies dulci chiar si cu jumatate din cantitatea de zahar din reteta Marthei.
Varianta mea de Biscotti toscani cu fructe uscate o gasiti mai jos! Sa va fie de folos!
Timp de preparare: 2 h Nr. portii: 10 – 12 Dificultate: medie
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 3 oua de gaina + 1 galbenus
- 1/2 lgta cu sare
- 1/2 cana indulcitor Green Sugar (cana de 300 ml)
- 2 cani cu faina de grau (cana de 300 ml)
- 10 gr praf copt
- 2 lg cacao
- 30 ml lichior migdale
- 50 gr fistic crud
- 50 gr migdale crude
- cateva bucatele de papaya confiat
- in plus:
- 2 lg indulcitor Green Sugar
- 1 albus de ou
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Daca vreti sa obtineti o culoare vie la fistic, il puteti curata de coji si hidrata cateva minute in apa oparita. Se scurge apoi de apa si se toaca impreuna cu migdalele si papaya confiat.
Se porneste cuptorul, la 170 grade C.
Separat, intr-un vas, se mixeaza spuma ouale, sarea si indulcitorul. Se adauga lichiorul de migdale.
Faina se cerne cu cacaua, praful de copt. Se adauga peste compozitia de oua si se amesteca pana la omogenizare.
Se adauga fructele tocate si se incorporeaza.
Aluatul obtinut este dens si lipicios, ca de biscuiti, dar il puteti lucra cu mainile umezite cu apa sau dimpotriva, pe un blat infainat.
Aluatul se imparte in doua jumatati, se formeaza fiecare sub forma ovala, se preseaza usor, apoi se ung cu albus de oua batut. Se presara o lingura cu indulcitor/ zahar, apoi se pun la copt, in cuptorul preincalzit.
Se lasa la copt aproximativ 25 – 30 minute. Acesta se va coace frumos si va mirosi tare bine.
Se scoate din cuptor, se lasa la temperat o jumatate de ora, apoi se taie felii subtiri, cu ajutorul unui cutit zimtat, ideal pentru paine.
Feliile obtinute se asaza intra-o tava prevazuta cu hartie de copt. Se coc la 150 grade C, timp de aproximativ 30 – 40 minute, suficient cat sa iasa uscate si crocante.
Dupa coacere, se scot pe un gratar de bucatarie. Dupa ce s-au racit de tot, se pot depozita intr-o cutie metalica.
Sunt deliciosi si devin mai buni pe zi ce trece.
Sa va fie de folos!
[/preparare]
No Comments