Dragii mei, astazi va invit la o cana mare cu ceai si niste fursecuri cu migdale si ciocolata, fara zahar.
Stiu, ati mai auzit expresia: se topesc in gura, dar acestea sunt pur si simplu delicioase si foarte fragede. Devin si mai bune pe masura ce stau inchise intr-o cutie, dar nu stiu cata rabdare sa avem sa le lasam :))
Alte retete de fursecuri puteti rasfoi AICI.
Aceste fursecuri cu migdale si ciocolata, fara zahar sunt perfecte pentru cei care nu consuma oua, zahar. Asadar, veti vedea in reteta de mai jos, ele nu contin nici oua, nici zahar, nici faina!
Perfecte ati spune, nu-i asa?
Timp de preparare: 40 min Nr. portii: 30 Grad dificultate: mediu
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 200 gr migdale macinate foarte marunt
- 100 gr unt gras, rece
- 1 praf sare
- 40 gr indulcitor de stevie
- coaja rasa de lamaie (sa fie bio)
- 1 tableta de ciocolata fara zahar
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Nota:
Nu framantati mai mult decat trebuie, din cauza caldurii mainilor, untul se va inmuia si aluatul va deveni lipicios.
Se preincalzeste cuptorul, la 160 grade C.
Aluatul se scoate de la rece, se desface folia. Aici, alegerea de modelare apartine fiecaruia. Eu am preferat sa le fac cat mai rapid, asa ca am modelat niste potcoave mici si niste cercuri. Aluatul se poate intinde, decupa in formele dorite, etc.
Se asaza intr-o tava prevazuta cu hartie de copt si se pun in cuptor, timp de 12-15 minute.
Atentie: sunt foarte fragede, nu trebuie manevrate odata scoase din cuptor. Trebuie lasate sa se raceasca in tava.
Odata racite, se glazureaza cu ciocolata topita pe baie de aburi sau dupa preferinte.
Sunt foarte gustoase si practic, intr-o varianta mai sanatoasa!
Sa va fie de folos!
[/preparare]
No Comments