Mi-a facut cu ochiul de cand l-am vazut pe site-ul meu favorit Wilton si nu m-am lasat pana nu l-am vazut in farfurie la mine :)))
Mai pe romaneste este o tarta cu branza, multicolora. Are o baza crocanta de biscuiti, neagra si doua straturi de branza rosu si alb.
Este un deliciu si are un aspect tare frumos, este de efect. Daca doriti sa va surprindeti musafirii sau pe cei dragi cu ceva, aceasta tarta este o alegere buna.
Va invit la degustat!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- pt baza neagra de biscuiti:
- 150 gr unt nesarat
- 300 gr biscuiti cu cacao
- 2 pachete biscuti Oreo
- pt. umplutura
- 500 gr crema de branza
- 200 ml smantana lichida
- 6 lg zahar pudra
- 4 oua
- 6 linguri faina
- 90 gr ciocolata alba (o tableta)
- 1 varf cutit colorant pudra
- 1 lgta extract vanilie
- pt ornat
- ciocolata alba, zmeura, sos ciocolata neagra
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Biscuitii ii bagam la robot si ii rasnim, nu foarte marunt. Topim untul, il adaugam peste biscuiti si amestecam bine.
Pregatim o forma de copt rotunda si asezam baza din biscuiti. Atentie, baza trebuie distribuita drept, fara sa formati margini inalte.
Intr-un castron, punem crema de branza, zaharul si mixam bine. Adaugam smantana lichida si extractul de vanilie. Adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina si amestecam bine.
Compozitia obtinuta o impartim in doua. Intr-una din compozitii adaugam foarte putin colorant rosu si amestecam bine.
Topim pe baie de aburi ciocolata alba si o turnam peste compozitia rosie. Amestecam si turnam compozitia peste baza de biscuiti. Cealalta compozitie alba o turnam usor peste cea rosie. Atentie, nu turnati in mijloc intrucat se va forma o adancitura in compozitia rosie si nu vor mai iesi uniform straturile. Incepeti dintr-o margine si turnati rotind forma in continuu.
Dam la copt la cuptorul incins si lasam cam 30-40 minute la foc mediu.
Scoatem din cuptor, lasam la racit si dam la frigider pentru cateva ore.
Ornam cu ciocolata alba rasa, zmeura si sirop de ciocolata neagra.
Este un deliciu.
[/preparare]
33 Comments
Andreea Denisa
9 octombrie 2013 at 13:13DEci prima venita , prima ia tot 😀 Arata demential !! Pup Laurici!
Laura Nechita
9 octombrie 2013 at 18:14Dea, prima felie am mancat-o eu :)))) ma bucur ca iti place >:d<
Anonim
9 octombrie 2013 at 13:40Tare bine arata, am facut si eu o data,dar sa crapat asa putin,dar sa papat toata,un deliciu pup.Gabriela.
Laura Nechita
9 octombrie 2013 at 18:14Gabriela, foarte gustos intr-adevar! Seara frumoasa >:d<
Andreea Denisa
9 octombrie 2013 at 13:45Prima venita , prima ia tot 😀 !! Pup Laurici!
aneta
9 octombrie 2013 at 17:05wow delicios pot sa cer si eu macar un coltisor?felicitari ptr.blog
Laura Nechita
10 octombrie 2013 at 10:43Multumesc frumos pentru aprecieri, te servesc cu drag! o zi frumoasa>:D<
Rocsy Ciobanu
9 octombrie 2013 at 17:44Ce fain ti-a iesit…Si sa stii ca servesc daca spui ca mai ai..Pupici!
Laura Nechita
10 octombrie 2013 at 10:45Rocs, cu drag te servesc >:D< zi frumoasa!
Dana Cristea
9 octombrie 2013 at 18:22Vai ce culori, ce bine arata!!!!!!
Laura Nechita
10 octombrie 2013 at 10:44multumesc mult, Dana,o zi frumoasa sa ai >:D<
DiaMar bucataria galbena
9 octombrie 2013 at 19:24Arata nemaipomenit de bine!
Pup!
Laura Nechita
10 octombrie 2013 at 10:44multumesc mult, si eu te pup si iti urez o zi frumoasa>:D<
Buburuza Bubu
9 octombrie 2013 at 20:21A mai ramas si pentru mine un colt din minunatia asta?
Laura Nechita
10 octombrie 2013 at 10:44:))) a mai ramas, a mai ramas si te servesc cu drag >:D<
panacris
10 octombrie 2013 at 8:18Deliicos si aspetcutos! Super 😉
Laura Nechita
10 octombrie 2013 at 10:45Crisule scump,multumesc frumos >:D<
Simona
10 octombrie 2013 at 20:13`ai de capu meu… ce ai facut tu aici..?! Arata bestial!!!!!
Laura Nechita
11 octombrie 2013 at 12:29Simo, m-am cam destrabalat, ce-i drept :)))) Te pupacesc!
dulceiutesarat
16 octombrie 2013 at 4:46iti place sa te joci cu culorile! …. aspectul este aparte si nu faci rabat la gust; mai fac o incercare de abonare cum ai zis; ………….da! …nu gasesc nici un "Gplus" cum ai zis (nici pe lanfa boxu-ul gmail); acolo sunt inscrisa demult dar si ce daca!??? pentru ca pe mail (gmail) nu primesc nimic cand postezi ceva nou; eu asta vreau; deci pe unde mi-ai zis tu pe fb nu gasesc sa urmaresc; nici sidy nu are si e greu sa intru din bookmarks-urile browserului; de ce nu instalezi un cod de la feed burner cu buton simplu de "aboneaza-te"? pierzi trafic pt ca intram cand ne aducem aminte :D. pupaciuni!
dulceiutesarat
19 octombrie 2013 at 6:03mi-am amintit sa mai intru sa vad dc ai raspuns (desi stau rau cu timpul zilele astea). am gasit acum fereastra si m-am abonat pe mail. sper sa functioneze, am confirmat! toate cele bune!
Laura Nechita
19 octombrie 2013 at 14:02Lia,mii de scuze ca nu am raspuns! ma bucur ca m-ai atentionat! weekend frumos si un pic de odihna pt tine, cred ca ai nevoie >:d<
Liana10
19 octombrie 2013 at 13:15Arata extraordinar de bine!!
Laura Nechita
20 octombrie 2013 at 7:18Multumesc frumos pentru vizita! >:d<
duminica frumoasa!
Maria Udrea
19 octombrie 2013 at 15:08Pe-asta o mananci direct din poza, yummyyyy!
Andreea Mohorea
1 noiembrie 2013 at 8:40Poate concura cu usurinta la reteta anului !!! E dementiala !!!
Laura Nechita
3 noiembrie 2013 at 11:25Andreea, cam greu cu concursurile pt mine :))) te pup!
Anonim
5 noiembrie 2013 at 3:34125
Mihaela Peptenatu
12 ianuarie 2014 at 22:11super arata
Anonim
2 februarie 2014 at 20:14ireal de frumos…. Felicitari! =d>
Anonim
2 februarie 2014 at 20:14ireal de frumos! Felicitari! =d>
Anonim
18 martie 2015 at 7:20buna ziua. vrea sa te intreb daca in loc de smantana lichida se poate folosi frisca lichida.
multumesc
Laura Nechita
18 martie 2015 at 8:03Cred ca se poate folosi si frisca lichida, acum depinde si de cat de buna este frisca. Dar merge incercat. O zi buna!