Mi-am propus sa va fac pofta cu niste mini tarte umplute cu o delicioasa crema…de sezon as zice, cu gust si aroma de pepene galben. Aluatul este unul fraged, si tare bun, iar crema….cremaaaa… un deliciu! este extrem de fina si de gustoasa, pura deliciosenie!
Haideti sa va servesc cu o portie rece, eventual alaturi de un fresh cu lime sau de care v-ar incanta papilele!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- blat:
- 250 gr faina alba
- 200 gr unt (lasat la temperatura camerei)
- 4 lg indulcitor
- 1 ou
- crema
- 4 galbenusuri
- 600 gr miez pepene galben
- 5 lg indulcitor
- un cub de unt (aprox 50 gr)
- 2-3 lg zeama lamaie
- 250 gr mascarpone
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Aluatul
Intr-un castron, am pus untul, am cernut faina, am adaugat indulcitorul si oul. Am inceput sa framant un aluat destul de lipicios, dar care dupa ce s-au omogenizat toate ingredientele, devine usor elastic. (daca mai este nevoie, puteti sa mai adaugati un pic de faina). L-am pus in folie alimentara si l-am bagat la frigider pt o ora, timp in care m-am apucat de crema.
Crema
Intr-o vas, am pus 4 galbenusuri, indulcitorul si am inceput sa le amestec bine cu mixerul. Pepenele curatat si taiat l-am transformat in piure. L-am adaugat peste galbenusuri si am amestecat, dupa care am pus la fiert toata compozitia, amestecand in continuu pana cand a inceput sa se ingroase. Dupa ce s-a racit, am adaugat cubul de unt si putina zeama de lamaie. Am amestecat bine, bine si am dat la frigider. Dupa ce a stat la frigider aprox o jumatate de ora, am incorporat in crema si mascarponele. Am bagat iar la frigider crema.
Aluatul rece l-am scos de la frigider, l-am mai framanat un pic si am intins o foaie din care am taiat cercuri mari pe care le-am pus in forme de mini tarte. Am copt la cuptor, cam 20 minute ( eu din prea multa treaba 😛 am uitat un pic de ele) dupa care le-am scos si le-am lasat la racit.
Le-am umplut cu delicioasa crema de pepene si am savurat una pe loc. Aluatul este extrem de fraged, iar crema….este de-li-cioasaa!!
[/preparare]
16 Comments
merisor
10 iulie 2013 at 14:06yummmm, ce faine sunt! Am sa le prestez si eu!
Laura Nechita
10 iulie 2013 at 14:12Merisor >:d< daca faci, vin sa pap si la tine :))) numai sa ma anunti :))) muaah!
Buburuza Bubu
11 iulie 2013 at 5:31Arata Delicios!!!
Laura Nechita
11 iulie 2013 at 14:51multumesc mult, au fost tare buneee :))))
Paula Gafitescu
11 iulie 2013 at 5:45Minunata arata draga Laura!Sa va fie de bine 😉
Laura Nechita
11 iulie 2013 at 14:52multumesc mult,Paula! te pup!
Andreea Denisa
11 iulie 2013 at 6:09Laura ce bunatate de tartute ai facut!!
Laura Nechita
11 iulie 2013 at 14:53Dea, hai ce dai la schimb?:))))
Laura @ Transylvanian Kitchen
11 iulie 2013 at 10:07Minunate! Ce pofta mi-ai facut!
Laura Nechita
11 iulie 2013 at 14:54vi le recomand cu toata inima, chiar sunt delicioase >:d<
Andreea Claudia Miron Tanase
12 iulie 2013 at 7:12Arata extrem de bine! Ador pepenele galben, iar ce ai facut tu aici…de vis
Laura Nechita
13 iulie 2013 at 11:28Andreea, sunt tare bune >:d<
Simona
12 iulie 2013 at 18:07Valeleu.. ce bunatate!!!! Ador pepenele galben.. dar la tarta nu m-am gandit niciodata!
Pupici
Laura Nechita
13 iulie 2013 at 11:30Simo, a iesit tare buna. sigur o sa mai fac >:d< muaaah si weekend linistit!
Rocsy Ciobanu
13 iulie 2013 at 19:44Ce bunatate de tarte si ce aromate. Pup Laurici!
Claudia Mic
14 iulie 2013 at 0:18Ce super e crema! Foarte buna ideea cu pepenele galben!