Menu
Dulciuri / Tarte

Budinca saseasca cu branza dulce

Astazi as vrea sa va servesc, virtual deocamdata :))) cu o felie delicioasa de budinca; dar nu orice budinca…nuuu !
Crisulina, un bucataras drag mie, mi-a facut cunostinta cu aceasta budinca absolut delicioasa.
Desi nu dispuneam de toate ingredientele, iar pofta fiind destul de mare, m-am apucat de treaba si am reusit sa scot din cuptor o bunatate. Gustul…este extraordinar, este cremoasa si dulceaga, coaja de lamaie ii confera o aroma subtila…o nebunie.
In speranta ca v-am facut pofta, va invit sa o faceti si voi, merita din plin!

 

 

 

Reteta:
(reteta mea difera un pic de reteta initiala)

avem nevoie de :

– 1 l lapte
– 200 gr gris
– 50 unt
– 500 gr branza de vaci
– 4 oua
– 50 gr faina
– coaja lamaie
– 120 gr zahar brut
– 1 cutiuta smantana grasa (cam 100 gr)
– zahar pudra
– dulceata mure

Punem la fiert laptele, peste care turnam grisul si amestecam astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Lasam sa fiarba cam 15 minute, timp in care amestecam sa nu se prinda. Aproape de final, adaugam cam 3 linguri de zahar si amestecam.
Intr-un castron, punem branza de vaci, zaharul, si ouale. Amestecam energic si adaugam smantana, untul topit si apoi faina. Incorporam bine prin amestecare si la sfarsit, radem coaja de lamaie.
Incalzim cuptorul.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt, intindem grisul cu lapte, nivelam un pic si peste el turnam usor compozitia de branza.

 

Coacem in cuptor cam 40 minute, la foc mediu. Dupa ce am oprit focul, am mai lasat vasul in cuptor cam 15 minute. Am scos, am lasat sa se raceasca si apoi am pudrat saseasca.

Intrucat eu am folosit mai putin zahar decat in reteta initiala, am servit o felie de budinca cu dulceata de mure deasupra.
Sa aveti pofta!

Print Friendly, PDF & Email

16 Comments

  • merisor
    1 iulie 2013 at 11:59

    Ce apetisanta este! Yummy!

    Reply
    • Laura Nechita
      1 iulie 2013 at 14:24

      merita sa o faci, Merisor! ca mananc si de la tine :P:)))
      muaaah!>:d<

      Reply
  • Andreea Claudia Miron Tanase
    1 iulie 2013 at 12:53

    Arata atat de bine!

    Reply
    • Laura Nechita
      1 iulie 2013 at 14:25

      Andreea, cand am vazut-o la Cris,am innebunit de pofta :)))
      va pup si pe tine si pe pitic >:d<

      Reply
  • Andreea Claudia Miron Tanase
    1 iulie 2013 at 13:04

    Foarte buna trebuie sa fie!

    Reply
    • Laura Nechita
      7 iulie 2013 at 12:10

      foarte buna, sa o faci ca merita 😉

      Reply
  • Laura @ Transylvanian Kitchen
    1 iulie 2013 at 16:36

    Uuuuu… Ce pofta mi-ai facut!

    Reply
    • Laura Nechita
      7 iulie 2013 at 12:04

      merita facuta, este delicioasa >:d<

      Reply
  • Paula Gafitescu
    2 iulie 2013 at 6:16

    Yummy, yummy…am venit si eu la o portie! Pupici

    Reply
    • Laura Nechita
      7 iulie 2013 at 12:07

      Paula, o portie generoasa pt tine si pitic 😉 >:d<

      Reply
  • Andreea Denisa
    2 iulie 2013 at 7:34

    Maiii ce bunaciune ai facut Laurico !! Vreau si eu !! Mai ai ?:)

    Reply
    • Laura Nechita
      7 iulie 2013 at 12:07

      Dea, chiar bunaciune :))) dau, dau:)))

      Reply
  • maria mihalache
    3 iulie 2013 at 18:57

    Si eu vreau o portie.
    Pup si imbratisez cu mult drag scumpa mea!

    Reply
    • Laura Nechita
      7 iulie 2013 at 12:08

      Medi,muaah! e cam expirata, dar cred ca merge si asa …:))))))
      te pup cu drag!

      Reply
  • Rocsy Ciobanu
    7 iulie 2013 at 8:29

    Cat de buna si aromata este. Pup!

    Reply
    • Laura Nechita
      7 iulie 2013 at 12:09

      Rocsi, tare buna! te pup si iti urez weekend placut >:d<

      Reply

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.