Menu
Dulciuri / Tarte

Budinca saseasca cu branza dulce

Astazi as vrea sa va servesc, virtual deocamdata :))) cu o felie delicioasa de budinca; dar nu orice budinca…nuuu !
Crisulina, un bucataras drag mie, mi-a facut cunostinta cu aceasta budinca absolut delicioasa.
Desi nu dispuneam de toate ingredientele, iar pofta fiind destul de mare, m-am apucat de treaba si am reusit sa scot din cuptor o bunatate. Gustul…este extraordinar, este cremoasa si dulceaga, coaja de lamaie ii confera o aroma subtila…o nebunie.
In speranta ca v-am facut pofta, va invit sa o faceti si voi, merita din plin!

 

 

 

Reteta:
(reteta mea difera un pic de reteta initiala)

avem nevoie de :

– 1 l lapte
– 200 gr gris
– 50 unt
– 500 gr branza de vaci
– 4 oua
– 50 gr faina
– coaja lamaie
– 120 gr zahar brut
– 1 cutiuta smantana grasa (cam 100 gr)
– zahar pudra
– dulceata mure

Punem la fiert laptele, peste care turnam grisul si amestecam astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Lasam sa fiarba cam 15 minute, timp in care amestecam sa nu se prinda. Aproape de final, adaugam cam 3 linguri de zahar si amestecam.
Intr-un castron, punem branza de vaci, zaharul, si ouale. Amestecam energic si adaugam smantana, untul topit si apoi faina. Incorporam bine prin amestecare si la sfarsit, radem coaja de lamaie.
Incalzim cuptorul.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt, intindem grisul cu lapte, nivelam un pic si peste el turnam usor compozitia de branza.

 

Coacem in cuptor cam 40 minute, la foc mediu. Dupa ce am oprit focul, am mai lasat vasul in cuptor cam 15 minute. Am scos, am lasat sa se raceasca si apoi am pudrat saseasca.

Intrucat eu am folosit mai putin zahar decat in reteta initiala, am servit o felie de budinca cu dulceata de mure deasupra.
Sa aveti pofta!

Print Friendly, PDF & Email

16 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.