Menu
Dulciuri

Inghetata cu lichior de curacao

Inghetata cu lichior de curacao este una dintre cele mai exotice as putea spune, cu o aroma deosebita si o textura foarte fina si cremoasa.

Nu este niciun secret că înghețata este desertul preferat pe timp de vară, mai ales când se prepară atât de simplu și atât de repede.
Astăzi, am o înghețată ochioasă, îmi place mult culoarea, iar cei care mă cunosc, știu care e culoarea mea preferată :))
Înghețata cu lichior de curaçao este absolut delicioasă. Lichiorul este distilat din citrice: portocale (coji), lămâi și are o aromă fructata, iar culoarea este impresionantă.
Am adăugat o lingură de lapte de cocos, doar cât să îi dea o aromă subtilă.
Trei ingrediente, puțină răbdare și gata înghețata cu lichior de curaçao!
Savurați cu ochii închiși, gândul vă va purta pe tărâmuri exotice :)))

 

Timp de preparare: 20 min Nr. portii: 6

Ingrediente Inghetata cu lichior de curacao:
  • 400 gr smântână grasă
  • 1 lg lapte de cocos
  • 250 ml lapte condensat (din cel gros, îndulcit)
  • 50-80 ml lichior de curaçao
  • pepite ciocolată
Mod de preparare Inghetata cu lichior de curacao:
Ingredientele trebuie ținute la rece înainte de a le folosi.
Se folosește un castron din inox (preferabil) în care se mixează smântâna rece. Când devine pufoasă, se încorporează lingură cu lingură, laptele de cocos și laptele condensat. Este suficient de dulce, nu este nevoie să adăugați zahăr.
Se încorporează și lichiorul, puțin câte puțin, amestecând ușor ca să se păstreze textura pufoasă a compoziției.
Aici, cantitatea de lichior depinde de gustul și preferința fiecăruia. Mie îmi place aroma lichiorului, așa că am adăugat ceva mai mult. Se pot adăuga fulgi/pepite de ciocolată neagră.
Compoziția se toarnă într-o formă/ caserolă/vas și se pune în congelator, până a doua zi.
Este o înghețată foarte cremoasă și pufoasă, cu un gust și aspect exotic, perfectă pentru o zi de vară!
Să vă fie de folos!

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.