Menu
Cheesecakes / Dulciuri / Torturi

Tort de vara cu iaurt, caise si ciocolata alba

Când ai poftă de ceva dulce, dar așa… sa fie răcoritor și usor, servit rece, atunci pregatesti un Tort de vara cu iaurt, caise si ciocolata alba.

Să fie și cu fructe de sezon, dar fără coacere. Și rapid :))) Și bun, desigur :)))
Cred că ați observat, de când a început sezonul cald, m-am limitat la rețete foarte ușoare și rapide.

Astăzi vă poftesc la un desert delicios, un tort de vară cu iaurt și caise. Minunatele caise, cu parfum subtil și gust ușor acrișor. S-au potrivit perfect cu crema de iaurt și ciocolată albă. Am ales și niște mure, de data aceasta, din cele mari, de cultură care nu sunt așa de bogate în semințe. A ieșit minunat!

Un tort  potrivit și pentru a marca un eveniment în familie sau pur și simplu pentru un răsfăț de weekend.
Sper să vă placă acest tort de vară cu iaurt și caise!

Tava diametru: 18 cm Timp de preparare: sub 30 minute Nr. portii: 10

[ingredients title=”Ingrediente”]

  •  300 gr biscuiți digestivi
  • 100 gr unt
  • 400 gr iaurt grecesc
  • 200 gr ciocolată albă (de calitate)
  • 50 ml lapte dulce
  • 5 -10 gr gelatină (va recomand foi de gelatina)
  • 30 ml apă rece
  • 7-8 caise frumoase, coapte
  • 1 cană mure proaspete
  • ciocolată

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

 Prepararea durează 20- 30 minute maxim.
Se spală fructele, se lasă la scurs, apoi caisele se desfac în jumătăți, îndepărtându-se sâmburii.
Se pregătește o baie de aburi. Se topește ciocolata albă cu laptele dulce. Se omogenizează, apoi se dă deoparte să se tempereze.
Gelatina se hidratează în apă rece, apoi se încălzește cât să se topească granulele. Puteți să o puneți pe aceeași baie de aburi.
Nota: Mie imi place sa iasa compozitia mai cremoasa, de aceea folosesc gelatina putina. Daca doriti mai inchegata sau folositi fructe congelate, va recomand sa puneti mai multa gelatina.
Biscuiții se râșnesc cu ajutorul unui roboțel. Se adaugă untul topit, se amestecă ușor până se obține un pesmet dens și omogen.
Se ia o tavă de copt (preferabil cu inel detașabil), apoi se așază în strat egal și compact, pesmetul de biscuiți. Se dă la rece, 5-10 minute.
Ciocolata albă temperată se amestecă cu iaurtul până la omogenizare. Se adaugă gelatina topită și se încorporează în cremă.
Se scoate tava de la frigider, se așază pe margine jumătăți de caise, în mijloc se asaza murele, apoi se toarnă compoziția de iaurt, cu atenție să nu cadă fructele. Se dă la rece pentru câteva ore.
Se ornează cu așchii de ciocolată.
Este un tort mega delicios, răcoritor și fructat! Deliciu de vară gata în maxim jumătate de oră!
Să vină musafirii! :)))

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.