Menu
Dulciuri

Inghetata de zmeura si vanilie

De curând, am cumpărat zmeură din cea măruntă și parfumată. Este pur și simplu minunată. Am savurat câteva bobițe proaspate. Cu sigurantă, am făcut și provizii în congelator, mai ales că găsesc rar din aceasta, majoritatea fiind de cultură.
Minunea asta a naturii m-a dus cu gândul la această înghețată de zmeură și vanilie. Piticii mei au devorat-o în fix 3 zile, asta fiindcă au mâncat doar una pe zi, spre marea lor nedumerire. Nu înțelegeau de ce au voie doar una pe zi, „doar e înghetată de casă”, spunea David :))))
Dar să revenim la retetă, inițial mi-a părut rău că am adăugat mascarpone, apoi, când am savurat și eu o porție, mi-am dat seama cât de mult a ajutat textura înghețatei.
Adevărată înghețată de vanilie, adevărată înghețată de zmeură. Grozav să poți face în casă, spre încântarea celor mici, dar și a noastră, cei mari.
Haideți să vedeți cum a ieșit și ce ingrediente puține și bune am folosit!
Sper să vă placă rețeta mea de înghețată de zmeură și vanilie! Meritul este numai al ingredientelor, în special al zmeuricii parfumate și gustoase!

Timp de preparare: 20 minute Nr. portii: 20

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 200 ml lapte condensat cremos (îndulcit)
  • 400 gr smantană 30%
  • 300 gr zmeură proaspătă (de grădină, foarte parfumată)
  • 2-3 lg zahăr
  • 100 gr mascarpone
  • 1 păstaie vanilie
  • 2-3 lg suc de sfeclă (optional)

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Cu o zi înainte, se spală zmeura, peste care se presară 2-3 lg de zahăr, apoi se pune la rece, în frigider.
A doua zi, se scoate, se pasează cu un blender și se strecoară sosul obținut printr-o sită. Se dă deoparte.
Se pune într-un castron smântâna. Se mixează bine până devine fermă și pufoasă. Se adaugă laptele condensat, lingură cu lingură. Nu se adaugă tot odată. Se încorporează ușor în frișcă.
Păstaia de vanilie se despica pe lung, se scot semințele cu ajutorul unui cuțit ascuțit. Semințele se adaugă peste frișcă și se amestecă ușor să se distribuie uniform. Se adaugă 1-2 lg de mascarpone și se omogenizează.
Jumătate din compoziția obținută se amestecă cu sosul de zmeură rezultat. Se adaugă câteva linguri de suc de sfeclă pentru un plus de culoare. Aceasta nu se va resimți în gustul înghețatei. Pentru un plus de aromă și aspect, se adaugă și câteva bobițe de zmeură proaspătă.
Se pregătește o formă în care se toarnă ambele compoziții, alternându-se după bunul plac. Se decorează cu bobițe de zmeură, respectiv pepite de ciocolată.
Înghețata se pune la rece, în congelator, unde este necesar să stea până a a doua zi.
Înainte de servire, se scoate, se lasă 4-5 minute, apoi, cu ajutorul unei linguri speciale, se porționează și se pune într-o cupă.
Se savurează cu ochii închiși!

[/preparare]

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.