Daca tot ne petrecem timpul in casa, iar eu gatesc la foc continuu, astazi am pregatit un desert ultra rapid si pe placul copiilor, vafe pufoase. Daca i-ati vedea cum le papa, cu falcutele pline :))
Cat de pufoase au iesit, vedeti din poze.
Ingrediente putine, timp redus de gatire si gata vafele pufoasele :)) Dintre toate vafele pe care le-am facut pana acum (si credeti-ma ca am facut cateva), acestea au iesit niste pufosenii absolute.
Secretul este sa ai un aparat harnic si frumos. V-am mai povestit, eu am de la Breville, asa ca daca sunteti in cautarea unui aparat bun, vi-l recomand. Eu am avut si din cel mai ieftin, se lipea aluatul, mirosea a incins, etc. Prefer sa dau mai scump, dar sa fie de calitate si sa ma tina ani buni.
So! Daca vreti o recomandare, o aveti! Alegerea va apartine! Mai multe detalii despre acest aparat, gasiti aici >>>
Revenind la aceste vafe pufoase, va spun ca nu aveti nevoie de super ingrediente: oua, lapte, faina si foarte putin zahar. Eu am folosit indulcitor natural de la Green Sugar ca sa fie treaba si mai buna.
Sa va fie de folos!
Timp preparare: 30 min Nr. portii: 8 Complexitate: medie
Ingrediente:
- 2 oua de gaina
- un praf sare
- 1 lg zahar
- 50 ml lapte
- 2 lg ulei floarea soarelui
- ½ pastaie vanilie
- 4 lg faina
- ½ lgta praf copt
- Pt servire:
- Nutella, fructe, etc
Mod de preparare:
Faina se cerne impreuna cu praful de copt.
Se mixeaza in continuare, apoi se adauga cele doua galbenusuri si semintele de vanilie.
Se omogenizeaza, apoi se adauga laptele amestecat cu uleiul. Se mixeaza, apoi se adauga faina.
Se obtine o compozitie omogena, pufoasa si usoara.
Se ia cu o lingura din aluat, se pune pe fiecare platan si se coace pana se rumeneste.
Vafele se scot pe un gratar de bucatarie.
Sa va fie de folos!
No Comments