Menu
Pui / Rețete cu carne

Drob din ficat

Usor, usor, ne apropiem de sarbatorile pascale, asa ca daca tot stam acasa, astazi am facut repetitie la reteta de Drob din ficat. Piticii mei au papat cu mare pofta astazi, alaturi de ridichi si ceapa verde.

Stiu ca la baza, drobul se face exclusiv din carne de miel, in special organe, cuprinse in acel prapur al mielului.

De-a lungul timpului, diversele preparate au suferit multe modificari, fie din dorinta de a iesi pe placul fiecaruia, fie din dorinta de a adapta un preparat la ingrediente de care dispunem. Asa ca nu trebuie sa ne suparam cand mai gasim adaptari ale diverselor retete.

Eu am pregatit acest drob din ficat de pasare, fiind mai mult pe placul copiilor. Am adaugat multa verdeata de sezon, l-am condimentat si a iesit o bunatate.

Slow cooking-ul este un mod excelent de a gati, mai ales cand mai ai si altele de facut. Asezi ingredientele in vas, il pornesti si slow cookerul gateste pentru tine. Cand termina de gatit, trece pe functia de pastrare la cald.

Ideal, nu-i asa?

Retete diverse la slow cooker

De data aceasta, am pus la treaba slow cookerul Crock-Pot 4.5 L DuraCeramic Hinged Lid Sauté. Este un aparat foarte usor de manevrat, destul de incapator, al carui vas interior se poate pune si pe plite sau se poate transfera la cuptor.

Am pus ingredientele in vas, l-am pornit si a gatit lent. Nice and easy!

In aceasta perioada mai ales, de constrangeri si presiune, sa ai pe cineva care sa se ocupe de mancare, este ideal!

Haideti sa vedeti cum a iesit acest drob din ficat!

drob carne

drob carne drob carne drob carne drob carne drob carne

Timp preparare: 5 h Nr. Portii: 8 Complexitate: medie

Ingrediente:

  • 600 gr ficat de pasare
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • patrunjel verde
  • marar (optional)
  • leurda (optional)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 10 oua de gaina
  • Sare
  • Boabe piper
  • 20 ml ulei aromatizat
  • foi dafin
  • 50 gr smantana
  • 1 lipie grau

Mod de preparare:

Iata cum pregatim acest drob din ficat.

Ficatul de pasare se spala, se curate de pielite, apoi se lasa la scurs.
Legumele se curata si se spala.
Ficatul se fierbe in apa cu sare, un morcov si ceapa. Se adauga foile de dafin si boabele de piper.
Dupa ce s-a fiert, se scurge de apa.

Se fierb 5-6 oua de gaina. Daca sunt mai marisoare, se pot folosi doar 5.
Dupa fierbere, se lasa la temperat, apoi se curata de coaja si se taie cubulete.

Leurda, ceapa si usturoiul verde se spala si se toaca rondele marunte.
Mararul si patrunjelul se toaca marunt.
Ficatul se taie cubulete.

Intr-un vas se mixeaza cele 5 oua de gaina (crude), cu un praf de sare.
Se amesteca toate ingredientele intr-un vas, se torna putin ulei aromatizat, apoi se adauga compozitia de oua crude. Se amesteca putin ca sa se incorporeze.

Se conecteaza aparatul slow cooker Crock-Pot 4.5 L DuraCeramic Hinged Lid Sauté la o sursa de curent.
In vasul aparatului, se toarna un strop de ulei aromatizat, se asaza lipia la baza vasului.
Peste lipie, se toarna compozitia de drob, presand-o bine cu o spatula. Se niveleaza frumos.
Separat, intr-o cana, se amesteca smantana cu un ou si cu un praf de sare. Compozitia se toarna usor peste cea de drob.
Se inchide capacul aparatului.
Se coace pe functia high, timp de 4 ore.
Dupa coacere, se poate transfera vasul in cuptor pentru rumenire.

Se poate coace si in cuptor, la 180 grade C, timp de 35-40 minute, in functie de cuptor.

Este un drob foarte gustos si usor de preparat.
Sa va fie de folos!

   

   

   

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.