Menu
Pui / Rețete cu carne

Stufat de pui la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Astazi va impartasesc reteta mea de Stufat de pui la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.

Pot spune ca am crescut cu aceasta mancare si as mai vrea sa va spun ca atunci cand eram copil, mama mea mereu ne gatea cu ingrediente de sezon. Mancarea era mereu in functie de ceea ce iesea la vrema respectiva: loboda, cartofi noi, dovlecei, etc.

De data aceasta, eu am pregatit aceasta mancare in 30 minute, cu ajutorul multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.

V-am mai povestit despre acest aparat si cand am pregatit Tocanita de galbiori sau Crema de linte cu susan negru. 

Crock-Pot Express Multicooker cu gătire sub presiune este ideal pentru maxim 6 persoane.

Este un aparat de gatit cu 8 setari rapide de gatire: rice/risotto (orez), meat/stew (carne/tocanite), beans/chilli (fasole), yougurt (iaurt), poultry (pasare), dessert (desert), soup (supa), manual.

Va spun sincer ca merita orice investitie, mai ales ca gatitul la presiune va scuteste mult timp de stat in bucatarie.

Oferta actuala si mai multe informatii utile despre acest aparat, gasiti aici »» http://bit.ly/2CJ6HRs

Haideti sa vedeti cum am pregatit aceasta mancare in timp record si cum ne-am bucurat cu totii de un pranz satios si gustos!

Stufat de pui Stufat de pui Stufat de pui Stufat de pui

Timp de preparare: 40 min Nr. portii: 4 Grad complexitate: usor

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1 kg carne de pui (pulpe + aripi)
  • 8 legaturi ceapa verde
  • 8 legaturi usturoi verde
  • 2 cepe rosii
  • sare
  • 30 ml ulei
  • 1 lg pasta tomate
  • 1 leg marar
  • pt marinada:
  • 1 lamaie
  • 1 legatura patrunjel
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • pt servit:
  • salata verde
  • crutoane aromatizate

[/ingredients]

Mod de preparare Stufat de pui la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mai intai se prepara marinada.

Carnea se transeaza in portii mici, se asaza intr-un vas.

Se presara ulei, sare, patrunjel tocat marunt si zeama de la o lamaie. Se amesteca sa se imbrace toate bucatile de carne in acest sos, apoi se acopera vasul si se pune in frigider, timp de 1-2 ore. Marinada ii va conferi o aroma grozava carnii.

Intre timp se curata si se spala ceapa si usturoiul. Ceapa rosie se toaca marunt, iar cele verzi, rondele potrivite.

Crock-Pot Express Multicooker cu gătire sub presiune se conecteaza la o sursa de curent.

Se desface capacul si se pune uleiul in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.

Se apasa BROWN/SOTE, se seteaza timpul 10 minute si se apasa START/STOP.

Se adauga ceapa tocata si carnea de pui scoasa din marinada.

Cand carnea este rumenita, se adauga in oala ceapa si usturoiul tocate, pasta de tomate, se inchide capacul, se apasa butonul MEAT/STEW, se seteaza presiunea pe LOW si timpul pentru 10 de minute.
Se verifica supapa pentru aburi sa fie inchisa SEAL/CLOSE si se apasa butonul START/STOP.
Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, se elibereaza aburii si se lasa 10-15 minute, apoi se desface capacul cu grija, folosind o manusa de bucatarie.

Mancarea de stufat miroase grozav si se poate servi imediat, alaturi de o salata simpla si crutoane aromatizate!

Simplu, rapid si gustos!

  

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.