Menu
Fără carne / Legume

Tocăniță de gălbiori la Multicooker Crock-Pot Express

Sunt tare nerăbdătoare să vă prezint această tocăniță de gălbiori la Multicooker Crock-Pot Express.

De fapt sunt tare nerăbdătoare să vă prezint noul meu prieten, acest aparat de gătit, foarte harnic și priceput, Crock-Pot Express Multicooker cu gătire sub presiune.

Vă întrebați desigur ce poate să facă. Vă spun că oferă 4 moduri de gătire: gătire rapidă, slow cooking, sauté, gătire la aburi.
Practic, tot ce vă doriți să pregătiți pentru un prânz sau o cină, puteți obține într-un timp redus și fără miros, bătăi de cap și fără a fi nevoiți să supravegheați constant oala cu mâncare.

În weekend, am pregătit o tocăniță de gălbiori la Multicooker Crock-Pot Express. A fost gata în 20 minute, lucru care mi-a plăcut teribil.

Vă invit alături de mine să descoperiți atât rețeta de tocăniță de gălbiori, cât și puterea magicului aparat Multicooker Crock-Express!

Mai multe detalii despre produs și promoții aici:

Nr. portii: 2 Timp de gatire 20 min Grad dificultate: mediu

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 500 g gălbiori proaspeți
  • 100 g hribi uscați (conservați)
  • 1 ceapă albă
  • 1-2 morcovi mici
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 cana cu apa (250 ml)
  • 400 g smântână grasă
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
  • opțional: usturoi

[/ingredients]

 Iată cât de repede se pregătește Tocănita de gălbiori la Multicooker Crock-Pot Express

[preparare title=”Mod de preparare”]

Gălbiorii se curăță bine, se taie cuburi mari. Se pot spăla sub jet puternic de apă, apoi se lasă la scurs.

Hribii se scot din conservă, se taie cuburi.

Ceapa și morcovul se curăță, se spală și se toacă mărunt.

Pătrunjelul se spală și se taie foarte mărunt.

Se conectează aparatul de gătit sub presiune Multicooker Crock-Pot Express la sursa de curent.

Se scoate capacul aparatului.

Aparatul are câteva funcții presetate. Dintre acestea, în primă fază, am setat funcția Brown/ Sauté, pentru a rumeni legumele.

Acesta funcție permite utilizarea aparatului pentru rumenire/sotare, fără a fi necesar capacul. Practic se folosește ca și un vas pe aragaz în care se călesc/ rumenesc ingredientele.

Se selectează timpul 5 min, apoi se apasă tasta Start/ Stop și aparatul începe să se încingă. În momentul acesta, se afișeaza textul Heat, semn că aparatul a început să se încălzească. În momentul în care va atinge temperatura necesară pentru rumenire, va începe să gătească conform setărilor alese.

În cuva interioară, se pun 2 linguri de ulei, se adaugă ceapa și morcovul și un praf de sare. Se amestecă cu o lingură din lemn până se rumenesc.

Se adaugă gălbiorii și hribii tăiați grosier, se mai adaugă un praf de sare. Se lasă să se rumenească și aceștia și în momentul în care s-a scurs timpul, se adaugă o cană cu apă.

Se acoperă cu capacul din dotare si se inchide din pozitia deschis spre poziția închis. Se rotește spre pozitia închis si supapa de abur. Se selectează funcția Meat/Stew, presiune High și timpul de gătire de 10 minute.

După ce timpul s-a scurs, cu ajutorul unui clește de bucătărie sau cu o spatula, deschidem  supapa de aburi, astfel încât să elibereze tot  aburul.

 Atenție: nu desfaceți fără mănușă termică sau un clește, aburul vă poate frige!

După ce s-a eliberat tot aburul, se rotește capacul în poziția de deblocare și se scoate foarte ușor.

Se adaugă smântâna, un cățel de usturoi tocat, se potrivește gustul cu sare și piper și se selectează din nou funcția Brown/ Sauté, timpul de 5 minute. Se amestecă ușor până scade sosul format. Se adaugă pătrunjelul verde tocat, se mai amestecă de 2 ori, apoi se apasă tasta Start/ Stop.

Misiune rapidă îndeplinită cu succes de către aparatul de gatit sub presiune Multicooker Crock-Pot Express!

Se servește tocănița cu mămăliguță, cu verdețuri și telemea!

Să vă fie de folos!

[/preparare]

   

   

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.