Menu
Fără carne / Legume

Dovlecei umpluti, la cuptor

Pentru azi, mi-am propus sa va prezint ceva bun de mancare, o reteta gustoasa de Dovlecei umpluti, la cuptor.

Foarte usor de facut si bun la gust,in special pentru cei mici!

Reteta:

4 dovlecei mai “grasuti”
500 g carne tocata de pui/ curcan/ vita
1 ou
1 leg. patrunjel
1 morcov
1 telina
1 ceapa
1 praf sare
1 cutiuta 200 ml smantana

Dovleceii se taie pe verticala in doua jumatati, se scobesc, iar miezul se taie si el in bucatele.
Se curata si se spala legumele. Ceapa se taie cubulete, morcovul si telina se dau pe razatoare.
Intr-o tigaie se caleste ceapa, apoi se adauga si restul de legume, si la sfarsit se adauga carnea tocata. Se condimenteaza cu sare si se lasa la calit pana se rumeneste putin carnea. Cine doreste, poate adauga si ciuperci la acest amestec.
Jumatatile de dovlecel se umplu cu acest amestec, deasupra punem niste smantana, niste patrunjel tocat si dam la cuptor cam 20 min.
Se servesc calzi ! Sunt deliciosi!

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.