Stiu ca nu toata lumea consuma ciuperci, insa pentru mine, sunt absolut grozave, indiferent cum le-as pregati: fripte, ciulama, supa crema, etc.
Cat despre mamaliga, numai si numai de bine, as manca-o si goala cu sare, la fel si Piersicutza mea :))
Astazi, m-am rasfatat, in sensul ca am mancat best mancare de post ever! Cel putin din cate imi amintesc.
In aparenta, preparat banal, ciuperci cu mamaliguta, insa modul de preparare si condimentele au facut din tigaia asta una de nerefuzat!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 500 gr ciuperci champinion (as fi preferat de padure)
- 1 leg. usturoi verde
- 1 leg. ceapa verde
- 1 lega. leurda
- 100 ml vin alb
- 2 catei de usturoi
- piper cu lamaie
- rozmarin
- sare de mare
- malai (pt mamaliguta)
- apa
- ulei de masline
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Spalam bine ciupercile, apoi le lasam in strecuratoare, la scurs.
Punem la incalzit un vas cu apa, un strop de sare grunjoasa si lasam sa fiarba. Cand atinge punctul de fierbere, adaugam malaiul, amestecand continuu cu un tel. Lasam sa fiarba.
Spalam bine verdeata, o tocam marunt.
Pregatim o tigaie mai marisoara, adaugam putin ulei de masline si un praf de sare grunjoasa, un catel de usturoi pisat. Adaugam verdeata tocata, oprind o mana de leurda tocata pentru mamaliguta.
Adaugam ciupercile peste verdeata din tigaie, lasam focul la iute sa sfaraie si ciupercile, sa se rumeneasca, sa nu apunce inca sa lase apa.Dupa ce s-au rumenit usor, adaugam vinul, lasam sa fiarba bine pana se evapora alcoolul. Mai adaugam putin ulei de masline, sare si piper cu lamaie.
Pregatim o tigaie grill, presaram ulei de masline, sare grunjoasa, rozmarin si putin piper cu lamaie, un catel de usturoi. Adaugam cuburile de mamaliguta, dam focul la iute sa se rumeneasca bine, apoi reducem focul si adaugam ciupercile cu sos. Lasam cateva minute pe foc, apoi dam deoparte.Servim direct in tigaie ca sa se pastreze calda.
[/preparare]
Cea mai savuroasa mancare de post ever!
No Comments