Menu
Legume

Cartofi boieresti

Intr-una din zile, rasfoind retetele lui Vladut, am gasit una de snitel cu cartofi boieresti, atat de apetisant incat mi-a lasat gura apa,. Citind ingredientele, m-am lasat convinsa pe loc sa prestez reteta!
Dupa ce am pregatit si servit din ei, am inteles de ce i-a numit boieresti, fiindca au fost savurosi, ca pentru boieri, asa rasfat!
Astazi va impartasesc si voua reteta, dar fara snitel, eu am adaptat si au fost atat de buni incat i-am savurat sub forma de fel principal!

Maxim 20 minute dureaza sa ii pregatiti, dar promit ca veti pune pe repeat aceasta reteta, iar cei de la masa vor cere bis! :))))


Nr. de portii: 2 Timp de preparare: 20 min

Ingrediente Cartofi boieresti:
  •  4-6 cartofi
  • 2-3 fire praz
  • 1-2 ardei kapia
  • 100 g bacon
  • patrunjel verde
  • 100 g spanac
  • 2-3 catei usturoi
  • sare
  • ulei de masline
  • boia dulce (sau iute)

Mod de preparare Cartofi boieresti:

Cartofii ii taiem in cuburi mari si ii punem 10 min la aburi sau ii fierbem.

Pregatim un wok, punem un pic de ulei de masline.

Curatam prazul, usturoiul. Spanacul (eu am folosit congelat) il tocam grosier.

Usturoiul il presam, il punem in wok. Adaugam prazul taiat rondele si ardeiul kapia taiat fasii subtiri, baconul fasii subtiri. Tragem totul la foc potrivit spre iute.

 

Dupa ce s-au rumenit legumele din wok, adaugam cartofii, potrivim cu sare, boia. Adaugam si spanacul. Lasam sa se rumeneasca la foc iute, cateva minute, apoi presaram patrunjel verde tocat.

Lasam cateva minute mancarea sa se „odihneasca”, apoi servim!

 

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.