Menu
Aperitive / Fără carne / Legume

Humus cu sfecla la Multicooker Turbo Express Crock Pot

Dupa atatea sarbatori si feluri de mancare din abundenta, a venit timpul pentru un Humus cu sfecla la Multicooker Turbo Express Crock Pot.

Humusul este un preparat foarte gustos, iar in combinatie cu sfecla si cateva ingrediente simple si bune, pur si simplu ne cucereste.

Imi place sa prepar humusul de la 0, adica sa fierb eu nautul, apoi sa adaug celelalte ingrediente.

Avand la indemana noul Multicooker Turbo Express de la CrockPot Romania, am indraznit sa experimentez si gatirea sousvide. Acest multicooker dispune de aceasta functie noua, iar cand a venit vorba de sfecla, am zis ca neaparat sa incep cu ea.

Avantajul cel mai mare la gatitul sousvide este ca alimentul se patrunde incet si bine, fara a-i pierde din calitatile nutritive.

Aparatele de gatit Crock Pot imi sunt de mare ajutor in bucatarie, incepand cu slow cookerul, multicookerul cu gatire sub presiune, vasele din fonta.

Cu Multicookerul Turbo Express cu gătire sub presiune, mancarea se gateste cu 40% mai rapid, pot steriliza borcanele cu dulcețuri și in sfarsit, am putut experimenta gatitul sous vide.

Pune la dispoziție 14 funcții presetate de gătire intuitive, plus modul de gătire sub presiune Turbo și supapă îmbunătățită de eliberare a aburului.

Suna bine, nu-i asa?

Daca va face cu ochiul, intrati pe https://www.crockpot-romania.ro si acolo puteti gasi intreaga gama de aparate si vase.

Nu va ramane decat sa prajiti cateva felii de paine si sa le savurati cu un humus gustos si sanatos!

reteta humus reteta humusreteta humus reteta humus

Timp preparare: 3 h Nr. porții: 6 Complexitate: medie

Ingrediente Humus cu sfecla la Multicooker Turbo Express Crock Pot:

  • 500 gr năut uscat
  • 4 buc sfeclă proaspătă
  • 70 ml ulei de măsline/ dovleac
  • 4 lg tahini (după gust)
  • sare
  • 1 lămâie

Mod de preparare Humus cu sfecla la Multicooker Turbo Express Crock Pot:

Năutul uscat se pune la hidratat în apă, peste noapte.

A doua zi, se strecoară.

Aparatul Multicooker Express Turbo se conectează la o sursă de curent.

În vasul aparatului, se pun năutul hidratat, 2 l apă și sare. Se pune capacul, blocând în poziția închis. Supapa de abur se închide.

Din meniul aparatului, se selectează funcția Beans, Turbo, timp de 30 minute. După încheierea programului, se oprește aparatul. Se deschide supapa de abur, și, cu atenție, se scoate capacul.

Năutul se strecoară și se lasă deoparte.

Sfeclă se curăță de coajă, se videază într-o pungă specială pentru vidare. Se poate tăia felii.

În vasul aparatului, se pun 2 l apă și sfecla vidată. Se pune capacul, dar fără a-l bloca în poziția închisă.

Din meniul aparatului, se selectează funcția Sousvide, temperatura de 90 grade C, durata 2 h.

După încheierea programului, se scoate sfecla gătită și se desface din punga vidată.

Într-un blender de mare putere, se pune năutul, sare, sfecla tăiată felii, 3-4 lg pastă susan (tahini) și uleiul de măsline. Se adaugă sucul de la o lămâie.

Se pasează fin toate până se obține o pastă omogenă, cu o culoare frumoasă.

Se potrivește gustul în funcție de alegerea fiecăruia.

Se servește pe pâine prăjită.

   

 

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.