Menu
Fără carne / Legume / Supe/Ciorbe

Cremă de linte cu chimen și susan negru la Multicooker Crock-Pot Express

Astăzi vă împărtășesc rețeta mea de Cremă de linte cu chimen și susan negru la Multicooker Crock-Pot Express.
V-aș recomanda, în cazul în care nu ați făcut-o deja, să includeți lintea în alimentație. Dincolo de gustul ei bun, conține acid folic, magneziu, fier. Ajută la scăderea colesterolului și reglează nivelul de zahăr din sânge.
Așa că, despre linte numai de bine, mai ales că o găsim în tot timpul anului, nu este deloc scumpă și se prepară ușor.

Am pregătit Cremă de linte cu chimen și susan negru la Multicooker Crock-Pot Express.
Acest aparat de gătit este formidabil și vă voi spune și de ce afirm asta: oferă 4 moduri de gătire- gătire rapidă, slow cooking, sauté, gătire la aburi.
Este silențios, nu face miros, nu trebuie să stați cu ochii pe vasul cu mâncare, plus că reduce timpul de gătire cu până la 70%.

Vă invit alături de mine să descoperiți atât rețeta de cremă de linte, cât și puterea magicului apărat Multicooker Crock-Express!

Nr. Porții: 2 Timp de pregătire: 20 min Grad de dificultate: ușor 

Ingrediente:

  • 400 g linte roșie
  • 1/2 ceapă albă
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1,5 l apă
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 praf turmeric
  • 1 lingurita chimen
  • 1 foaie dafin
  • 1 cub unt (50 g)
  • pentru servit:
  • susan negru
  • smântână grasă
  • boia iute
Iată cât de repede se pregătește Cremă de linte cu chimen și susan negru la Multicooker Crock-Pot Express

Mod de preparare:

Se curăță și se spală ceapa, morcovul și cartoful.
Se spală lintea sub jet de apă rece și se lasă la scurs.
Se conectează aparatul de gatit sub presiune Multicooker Crock-Pot Express la o sursă de curent.
Se desface și se scoate capacul aparatului.
În cuva aparatului se pun 2 linguri de ulei, se adaugă legumele și lintea. Se adaugă o linguriță semințe de chimen și o foaie de dafin.

Se selectează funcția Brown/ Sauté, presiunea Low și timp de gătire de 5 minute. Se apasă tasta Start/Stop. În acest moment, pe afișajul electronic apare Heat, semn că aparatul se încinge. În momentul în care va atinge temperatura optimă, va începe să gătească conform parametrilor selectați.
Se amestecă ocazional. După ce s-au scurs cele 5 minute, se adaugă apa caldă peste linte. Se adaugă sare și se așază capacul, blocându-se în poziția închis. Se rotește spre închis supapa de abur.
Se selectează funcția Meat/ Stew, presiune High, timp de gătire 10 minute.
După cele 10 minute se apasă tasta Start/Stop.
Cu ajutorul unui clește de bucătărie sau mănușă termică, se rotește spre deschis supapa de abur, acesta începând să se elibereze.
După ce s-a eliberat tot aburul, se deblochează capacul și se scoate.

  • Miroase formidabil! Lintea este fiartă foarte bine, încât nu rămâne decât să fie pasată.

Lintea se transferă într-un blender, îndepărtându-se foaia de dafin.
Aici rămâne la alegerea voastră cât de densă sau lichidă doriți să serviți. Eu am folosit zeamă mai puțină, să iasă mai cremoasă.
Se adaugă un cub de unt, un praf de turmeric, se potrivește gustul cu sare. Se pasează fin.
Se servește cu smântână, boia iute, un praf de chimen măcinat și semințe de susan negru!
Este absolut senzațională!
Aparatul de gatit sub presiune Multicooker Crock-Pot Express a îndeplinit într-un timp ultra rapid o misiune care ar fi fost de lungă durată în gătirea tradițională!
Să vă fie de folos!

 

  

  

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.