Menu
Cheesecakes / Dulciuri

Mini cheesecakes cu ananas si ciocolata

Provocarea Cutia Misterioasa, initiata de Cerasela, a ajuns luna aceasta, acasa la Anca Roman, care ni s-a alaturat acestui proiect frumos.
Cutia de luna aceasta ne-a suprins in mod placut cu urmatoarele ingrediente: carne de pasare (rata, fazan, curcan,pui, prepelita orice inaripata), lapte/iaurt (vegetal sau animal ), crema de branza/branza, oua, ciocolata, orez, vin, citrice, radacinoase (morcov,patrunjel, telina , sfecla etc), iar ca ingredient vedeta ananasul.
Eu am raspuns cu drag, avand in plan un tortulet de branza cu ananas, iar rezultatul m-a impresionat in sensul ca s-au imbinat frumos ingredientele si au dat un gust minunat.
Ca ador cheesecake-urile, se stie, asa ca adaug inca unul la colectia mea :)))
Multumesc, Anca, pentru frumoasa provocare de luna aceasta!




Reteta:


Nr. de portii: 3
Timp de preparare: 60 min




Ingrediente:

– 1 conserva ananas cuburi (600 gr)
– 1 cutie mascarpone (250 gr)
– 1 ou
– 2 linguri zahar pudra vanilat
– 150 gr biscuiti cu unt
– 50 gr unt
– 1 conserva mandarine
– 4 linguri zahar brut
– 1 lingura amidon
– 100 gr ciocolata neagra

Mod de preparare:

Pregatim formele pentru copt. Eu am folosit trei inele din inox pe care le-am asezat pe o tava.
Macinam biscuitii fin, la robot. Topim untul si adaugam peste biscuiti. Amestecam sa se distribuie uniform, apoi impartim compozitia in trei, asezand cate un strat in fiecare forma de copt. Presam ca sa obtinem o baza uniforma, punem la copt, cam 10 minute.




Intre timp, desfacem conserva de ananas, jumatate din cuburile de ananas le pasam fin cu ajutorul unui blender. Adaugam branza mascarpone, zaharul pudra, oul si mixam bine.

Scoatem tava din cuptor, turnam compozitia in cele trei forme, in mod egal, lasand un cm margine pentru ca la copt, se vor umfla.
Lasam la copt, aproximativ 40 min, la foc potrivit, dupa care inchidem focul si lasam tava in cuptor sa se tempereze. Tortuletele se vor aseza frumos.



 Le scoatem, apoi le dam la rece pentru cateva ore.
Intre timp, caramelizam 4 linguri de zahar brut, adaugam sucul din conserva de ananas si amestecam pana se omogenizeaza. Desfacem o lingura de amidon in putina apa sau suc de ananas, adaugam peste caramel si amestecam pana capata consistenta. Adaugam restul de ananas pe care il taiem in cuburi si mai mici si lasam sa se tempereze.




Tortuletele le garnisim cu ananas in caramel sau feliute de mandarine pentru aspect, dar si un plus de gust!
Ciocolata neagra o topim in putin sos caramel, glazuram dupa bunul gust.
Le dam la rece pana la servire. Sunt extrem de cremoase, parfumate.



Nota: de la Vladut, bucatarul de la Neata, am invatat sa nu folosesc ananas crud (proaspat) in combinatie cu branza, sau pentru compozitii cu gelatina. Mentionez ca am facut acest lucru de doua ori, anterior, si a rezultat un gust amar. Ananasul proaspat, crud are o enzime care in contact cu branza transforma gustul acestia intr-unul amarui.

Print Friendly, PDF & Email

7 Comments

  • Simona Georgescu
    18 februarie 2016 at 16:36

    Delicios ce ai facut tu aici! De retinut sfatul lui Vladut!! Si sa-i spui ca-l urmaresc, da??:) >:D<

    Reply
  • maria
    18 februarie 2016 at 21:28

    Iote, bine ca nu m-am agitat sa-l cumpar proaspat! Teama mea fu ca nu-l poci taia, dar se pare ca m-o salvat enzima lu Vladut :))))Laura, eu nu reusesc sa scot din formele astea dulcegariile, ce secret ai ?

    Reply
  • Laura Nechita
    18 februarie 2016 at 22:11

    Simo :))) ii spun, ii spun! Muaah!

    Reply
  • Laura Nechita
    18 februarie 2016 at 22:14

    Maria, ma bucur ca ti-a fost de ajutor inainte sa te apuci de treaba. Eu am patit-o de doua ori, la doua torturi unde am folosit ananas crud, si chiar am fost mahnita ca avea un gust amarui crema. Tarziu am aflat si de acest pont, noroc cu Vladut. Cat despre formele astea, ai doua optiuni. Daca ai compozitie destul de densa, tare, presezi cu capacelul, daca e ceva mai moale, cum am avut eu de ex, am presat de jos in sus, usor, cu atentie, si a iesit ok. Ideal ar fi sa ai si o minispatula din aceea de inox, dar mini, este ca un cutitas, tare mult ajuta! Spor la treaba si multa sanatate!

    Reply
  • Maria Udrea
    19 februarie 2016 at 5:57

    Delicios si frumos ce ai facut tu aici!
    As servi o portie generoasa. ;;)

    Reply
  • Anca Rm
    19 februarie 2016 at 7:03

    Ce minunatie ai facut laura , tare frumos arata . Multumesc

    Reply
  • Alina Vicu
    19 februarie 2016 at 7:48

    Fata hai, m-au trecut toti fiorii cand am deschis postarea ta. Vaz ca vrei sa balesc continuu azi cu gandul la minunatiile astea. 🙂

    Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.