De fiecare data cand imi raman albusuri, pregatesc cel mai rapid desert posibil, iar azi am facut aceste Bezele cu ciocolata si fructe. As vrea sa va pot da sa gustati, se topesc la propriu in gura. Le-am lasat o zi la frigider, iar bezeaua este un parfum.
Le-am combinat cu o crema ganache de ciocolata, le-am ornat cu frisca proaspata si garnisit cu cirese si capsuni. Sunt minunate!
Ca sa imi iasa bezeaua de fiecare data, eu folosesc zahar in cantitate dubla fata de cea a albusurilor. Adaug o lingura de amidon si putina zeama de lamaie. Iese perfect de fiecare data.
Crema ganache se face foarte usor, asa ca per ansamblu, acest desert este gata fara prea mult efort.
Chiar va recomand sa le incercati, sunt minunate!
Timp preparare: 1,5 h Nr. portii: 20 Complexitate: medie
Ingrediente Bezele cu ciocolata si fructe:
- bezea:
- 2 albusuri (60 gr)
- un praf sare
- 120 gr zahar pudra
- 1 lg amidon
- 1 lg zeama de lamaie
- crema ganache
- 150 gr ciocolata neagra
- 150 ml smantana lichida
- rom
- frisca:
- 250 gr smantana grasa 32%
- 60 gr zahar pudra
- vanilie
- In plus:
- cirese + capsuni
Mod de preparare Bezele cu ciocolata si fructe:
Se pregateste mai intai crema.
Intr-un vas, pe foc, se infierbanta smantana lichida. Cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc, se adauga ciocolata tocata marunt. Se amesteca pana cand se topeste si crema devine lucioasa si omogena. Se lasa la temperat, apoi se adauga rom dupa gust. Se pune la frigider pana in momentul folosirii.
Bezeaua se pregateste foarte usor. Zaharul pudra si amidonul se amesteca intr-un castronel, apoi se cern.
Cele doua albusuri si un praf de sare se spumeaza bine cu ajutorul unui mixer. Cand bezeaua capata consistenta si devine alba, se adauga treptat zaharul, mixand in continuare. Se adauga o lingura zeama de lamaie si se mixeaza pana devine lucioasa si densa.
Cu ajutorul unui poche, se spriteaza bezele potrivite intr-o tava prevazuta cu hartie de copt.
Se coc in cuptor, la 120 grade C, timp de 25 – 30 minute, in functie de marimea lor. Sunt gata cand devin ferme la atingere.
Se scot si se lasa la temperat. Se vor umple doar cand sunt racite de tot.
Crema rece se spumeaza pana devine pufoasa.
Frisca se face in momentul ornarii. Smantana grasa se spumeaza cu ajutorul unui mixer, adaugand zaharul. Cand devine pufoasa, se opreste mixarea. Nu vrem sa obtinem unt :))
Bezelele se umplu cu crema de ciocolata, se orneaza cu un mot de frisca si se garnisesc cu fructe.
Se pastreaza la rece pana in momentul servirii. Sunt mega delicioase!
No Comments