Cred ca toata lumea indrageste celebrele Batoane Twix, astfel ca am incercat sa le pregatesc si eu in casa, din cateva ingrediente bune.
Sincera sa fiu, pe mine personal nu m-au cucerit prea mult, insa la cele facute in casa, am adaugat unt de arahide, mi-a placut tare mult cum au iesit la gust. Nu au iesit excesiv de dulci, daca doriti si va place, puteti suplimenta cantitatea de zahar.
Poate va plac si celebrele batoane Bounty, tot in varianta de casa
Nu sunt fan unt de arahide, am mai spus asta, insa in anumite combinatii, este delicios si da o savoare aparte deserturilor.
Baza de biscuit este una de shortbread, ideala pentru astfel de batoane.
Sper sa va placa si sa va incumetati sa le pregatiti si voi!
Sa va fie de folos!
Timp preparare: 1 h Nr. portii: 20 Complexitate: medie Dimensiune tava: 24 x 24 cm
Ingrediente Batoane Twix:
- aluat biscuit:
- 150 gr faina
- 75 gr unt
- 40 gr zahar
- un praf sare
- Strat caramel:
- 150 gr zahar
- 80 gr smantana lichida
- 80 gr unt
- 60 gr unt de arahide
- Glazura:
- 400 gr ciocolata neagra (sau la alegere)
Mod de preparare Batoane Twix:
Se pregateste aluatul.
Intr-un vas, se amesteca untul moale cu zaharul. Se adauga faina si sarea si se omogenizeaza. Nu trebuie framantat excesiv, altfel isi pierde din fragezime.
Aluatul se intinde in strat subtire si se asaza intr-o forma de copt (ideal cu inel detasabil). Se inteapa din loc in loc, apoi se pune la rece minim o jumatate de ora.
Dupa ce a stat la rece, se pune la copt, la 170 grade C, timp de 20 minute, in functie si de cuptor. Se scoate apoi si se lasa la temperat.
Pentru crema de caramel, se pune zaharul intr-un vas, pe foc. Se caramelizeaza cu atentie, sa nu se arda. Se adauga smantana, amestecand usor, apoi untul si se omogenizeaza. La final, se adauga si untul de arahide.
Stiu ca batonul din comert nu contine si unt de arahide, dar eu am folosit, mi s-a parut foarte gustos in aceasta combinatie.
Se toarna peste blatul de biscuit racit si se niveleaza frumos. Se pune la rece ca sa se intareasca.
Eu am transferat tava la congelator pentru o ora ca sa pot glazura batoanele.
Se scoate din congelator, se taie in forma de batoane subtiri, apoi se pun din nou la congelator.
Glazura se pregateste foarte usor, topind ciocolata taiata marunt, pe baie de aburi.
Se scot batoanele si se glazureaza cu ciocolata, pastrand vasul in baia de aburi ca sa isi mentina temperatura si fluiditatea.
Se pun la rece pana in momentul servirii.
Sunt delicioase!
1 Comment
Roxana Ciobanu
23 iunie 2022 at 18:59Ce nebunie, ce bunatate!