Batoane Bounty, un dulce irezistibil de gustos, se prepara atat de simplu si usor, si doar din cateva ingrediente. Am ales varianta cu lapte condensat si, desi mi s-a parut foarte dulce compozitia, in combinatie cu ciocolata neagra, au fost senzationale.
Spre deosebire de varianta de aici, acum am folosit doar 4 ingrediente. Aceste batoane Bounty au iesit mult mai bune decat cele din comert.
Nu stiu daca sunteti fan nuca de cocos, dar acest desert este mega delicios si trebuie savurat cu ochii inchisi.
Sper sa va placa si voua si sa le incercati!
Timp preparare: 20 min Timp asteptare: 6 h Nr. portii: 16
Ingrediente Batoane Bounty:
- 1 conserva lapte condensat (397 gr)
- 250 gr nuca de cocos
- 70 gr unt (82 % grasime)
- 400 ciocolata neagra
Mod de preparare Batoane Bounty:
Intr-un vas incapator, se pune untul moale. Se adauga laptele condensat si se amesteca energic.
Se adauga nuca de cocos si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.
Se pregateste o tava de 20 x 12 cm, se pune hartie de copt si se pune aluatul, niveland frumos. Stratul nu trebuie sa fie foarte gros. Se pune la rece pentru cateva ore.
Dupa ce s-a intarit, aluatul se sectioneaza pe lungime in doua jumatati, apoi se taie in bastonase drepte de 2-3 cm latime. Se pun la congelator pentru o jumatate de ora.
In acest timp, ciocolata se topeste pe baie de aburi (daca doriti, se poate tempera).
Fiecare bastonas se glazureaza cu ciocolata topita, scuturand excesul si se asaza pe o tava cu hartie de copt.
Se tin la rece pana la servire. Sunt delicioase.
No Comments