Mai mult decat indicat, cautat si savurat in aceasta perioada de dupa Paste, este un mic dejun racoritor, gustos si care face bine stomacelului putin incarcat de cozonac, pasca si friptura :))))
Cel mai usor preparat care se poate face chiar acasa, este iaurtul. Pui o lingura de iaurt gras intr-un vas de ceramica sau intr-o oala de lut, torni laptic caldut, 100 % natural, acoperi si lasi in loc caldut.
Dimineata, te bucuri de un mic dejun perfect!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 500 gr iaurt de casa
- 3-4 lg miere cu ghimbir ras
- 1-2 banane
- fructe de padure (antioxidanti multi)
- capsuni
- miez de nuca
- sirop artar
- 1 lg cacao
- scortisoara
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Iaurtul se amesteca cu mierea cu ghimbir. 1/3 din el se amesteca cu putina cacao sau pudra de roscove.
Bananele se feliaza, capsunile se spala si se taie felii.
Se folosesc borcanele mici care se umplu cu iaurt, fructe, se alterneaza straturi dupa bunul gust.
Se garnisesc cu sirop de artar si nuci si eventual un praf de scortisoara, sau se garnisesc cu fructe proaspete.
Un borcanel, un singur borcanel aduce zambetul pe fata oricarui pitic mofturos sau oricarui adult pus pe fuga spre servici.
Simplu, de casa, gustos si plin de culoare, atribute care asigura succesul in orice preparat culinar!
Sa va fie de folos!
[/preparare]
No Comments