Simplu de facut, gustosi, fragezi, aromati, din 3 ingrediente, toate atuurile de partea acestor biscuiti shortbread.
Shortbread este un biscuite/ fursec traditional englezesc, care a primit denumirea datorita aluatului, texturii crocante, faramicioase.
In mod normal, compozitia este formata dintr-o parte zahar alb, doua parti unt si 3 parti faina (raportat la greutate).
Eu, insa, am folosit zahar brut, intrucat am renuntat de multa vreme la cel alb (doar daca nu am de ales si folosesc pentru a pastra culoarea alba a unui preparat, gen frisca, crema de ciocolata alba, etc).
Revenind la acesti biscuiti shortbread, va spun ca sunt pe gustul nostru si al copiilor si cu siguranta ii voi mai face.
- 170 gr unt
- un praf sare
- 85 gr zahar brut
- 255 gr faina alba
- 1-2 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare:
Intr-un castron, se pune untul taiat cubulete, un praf de sare si se adauga faina. Se framanta bine, dupa care se adauga un plic de zahar vanilat si zaharul brut. Se amesteca bine pana se incorporeaza si zaharul. Nu framantam foarte mult, pentru ca isi va pierde din textura faramicioasa si crocanta.
Intindem o foaie din aluat pe masa de lucru, si decupam cu ajutorul unei forme biscuiti. Intepam biscuitii taiati, cu o furculita, din loc in loc.
Pregatim o tava cu hartie de copt, asezam biscuitii, presaram zahar vanilat peste ei si ii dam la cuptorul preincalzit, la 170 grade C, pentru aproximativ 10-12 minute. In functie de cuptor, e posibil ca timpul de coacere sa varieze. Important este ca, atunci cand devin rumeni pe margine, se pot scoate.
Se scot, se lasa un pic sa se raceasca si se servesc alaturi de un ceai sau o cana cu lapte dulce.
6 Comments
Adina
7 octombrie 2013 at 15:16Super buni,mai ales pentru cei mici !:)
Rocsy Ciobanu
7 octombrie 2013 at 16:13Sunt simplu de facut dar foarte buni. Mie imi plac mult biscuitii pregatiti in casa. Pup!
Patricia
7 octombrie 2013 at 18:25Maine ii fac si eu! De multa vreme cautam o reteta de astfel de biscuiti!Minunati!
DiaMar bucataria galbena
8 octombrie 2013 at 7:29Daaaa,si eu fac pentru Diana si sunt deliciosi.Acum serevsc de la tine macar unul,ca mor de pofta!
Te pup!
Andreea Denisa
8 octombrie 2013 at 8:16mm ce buni sunt!!
alinutzika
4 martie 2014 at 21:58ador biscuitii de casa!