Cu siguranta, toti iubim aceste branzoaice cu stafide si coaja de lamaie, mai ales daca sunt calde si pudrate.
Si mie imi plac, dar nu m-am incumetat pana acum sa fac. Insa cum teroristul a intrat la gradinita, trebuie sa am ceva pregatit pentru pachetel.
Asa ca m-am hotarat sa le execut. Si nu imi pare rau, au iesit grozav, tocmai le-am scos din cuptor si am venit repede sa va servesc cu o portie asa calda si aromata. Miroase grozav in bucatarie!
Merg de minune la un ceai, o cana cu lapte sau la pachetel 😉
Sa aveti pofta!
Ingrediente:
- pt aluat:
- 250 ml lapte dulce
- 50 gr unt
- 3 lg smantana
- 3 oua
- 4 lg zahar brut
- 1 praf de sare
- 700 gr faina
- 5 gr drojdie uscata
- pt umplutura:
- 400 gr branza de vaci proaspata
- 100 gr zahar brut
- 1 mana stafide
- coaja rasa de lamaie
- 2 oua
- pentru uns si pudrat
- 1 ou
- zahar pudra
Mod de preparare:
Eu am folosit masina de aluat. Am pus in ordine, urmatoarele: laptele, untul, smantana, ouale, zaharul, sarea, faina si drojdia. Am selectat programul de framantare. Se poate framana si manual, apoi se lasa acoperit cu un stergar curat, in loc cald, ferit de curent, ca sa creasca frumos.
Intre timp, am pregatit umplutura de branza. Intr-un castron, am pus branza, am faramitat-o cu o furculita, am adaugat ouale si zaharul, am amestecat si la sfarsit am pus si stafidele si coaja de lamaie rasa.
Am amestecat bine si am dat deoparte sa se intrepatrunda aroma.
Cand s-a terminat programul de framantare, am scos aluatul pe o planseta infainata, l-am taiat in doua si am intins doua foi, cam de 1 cm grosime, din care am taiat patrate mai mult sau mai putin egale.
Am pus cate o lingura cu branza in mijlocul fiecarui patrat de aluat si am impaturit strangand colturile opuse in diagonala. Chiar daca a iesit un pic din umplutura, le-am lasat asa.
Am scos o tava de copt prevazuta cu hartie de copt, am asezat branzoaicele la distanta de vreo 2-3 cm una de alta si le-am uns cu ou batut.
Am bagat tava in cuptor, pe treapta de sus, la foc mediu, pentru vreo 45-50 minute, cat sa se rumeneasca frumos, nu mai mult :)))
Dupa ce s-au copt, le-am scos si le-am lasat un pic sa se raceasca dupa care le-am pudrat cu zahar vanilat.
17 Comments
floring
25 septembrie 2013 at 11:29Eu sunt mare amator de placinte cu branza. Imi plac si cele sarate si cele dulci, si cu branza de vaca si de oaie, si amestecata, si cu foaie de casa si de la pachet, si stil foietaj, si pateuri Fornetti cu telemea, si placinta dobrogeana… toate, ce mai! Sunt foarte multe variante. Branzoaicele tot asa le fac si eu, sunt super!
Laura Nechita
25 septembrie 2013 at 13:04Multumesc frumos pentru vizita si pentru aprecieri. Si mie imi plac diferite combinatii si tipuri de branza 😉
O zi buna in continuare! >:d<
Rocsy Ciobanu
25 septembrie 2013 at 14:04Ia uite ce am gasit eu aici. Niste branzoaice delicioase ce imi plac mult de tot….Mmm…Pup Laura!
Laura Nechita
28 septembrie 2013 at 13:08Rocsule, iti dau la pachet :)))>:d< te pup!
Didi
26 septembrie 2013 at 18:17hai ca mi-am facut si eu blog si fb sa am de unde comenta 😀
mumoase si bune traistutele astea. bravo!
Laura Nechita
28 septembrie 2013 at 13:09Didi, ma bucur ca ai intrat in blogosfera culinara, te pup >:d<
Didi
26 septembrie 2013 at 18:18inca nu stiu cum functioneaza, s-a salvat sau nu comentariul pe care l-am dat ? pup!
Andreea Denisa
27 septembrie 2013 at 5:40Mmmm ce bune sunt !! Imi plac! Pupacesc!!
Laura Nechita
28 septembrie 2013 at 13:09Dea, au fost :))) te pup!
Haplea
29 septembrie 2013 at 18:50Ce bunatate de branzoaice!
Laura Nechita
30 septembrie 2013 at 6:22Victor, serveste, te rog! saptamana frumoasa sa ai!
Simona
30 septembrie 2013 at 17:28Unul din dulcele meu preferat!!! Fur si eu vre-o 2-3-4-5.. 😀
Pupici dulci scumpa mea!!
maria mihalache
30 septembrie 2013 at 18:17le ador……………….si ce pofta mi-ai facut………….mmm.
pup si seara buna!
Sara & Miki
30 septembrie 2013 at 18:17Ce bine arata, servesc si eu una, pup!
Alina Vicu
6 octombrie 2013 at 8:00Bag si eu doua pufosenii la ghiozdan! 🙂
Pup fata frumoasa! >:D<
Ionel Bonda
26 martie 2021 at 12:14nu se lasa la dospit?
Laura Nechita
26 martie 2021 at 13:03Buna ziua! Da, sigur, aluatul se lasa la dospit. Daca folositi la fel masina de paine, o sa vedeti ca programul de framantare include si durata pentru dospire. Aluatul se poate framanta si cu mana, iese la fel de bun. Spor si o zi frumoasa va doresc!