Menu
Dulciuri / Torturi

La multi ani, iubitul meu David!

Acum 3 ani, pe 6 septembrie, incepeam una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste, una dintre cele mai frumoase, minunate experiente de viata, am devenit mama! Din burtica, a iesit un pui frumos, cu ochii mari, care mai tarziu s-a transformat in micul meu terorist iubit – David!
Nici nu stiu cand au trecut deja 3 anisori, atatea emotii, atatea momente frumoase, atatea zambete, dar si momente de grija. Azi imi spune “mamica mea draga, te uibesc!”! si sufletul se umple parca si mai mult ( daca e posibil) cu emotie si iubire, iar ochii cu lacrimi de fericire! Multumesc lui Doamne, Doamne pentru ca ne-a binecuvantat cu asa copilasi sanatosi si frumosi!
La multi ani, iubitul meu! Te iubeste mami!
Imi iubesc enorm baietii si le doresc sanatate si numai bine in viata! Celor 3 barbati ai mei! >:d<

 

Reteta:

avem nevoie de:

pt blat:
– 7 oua
– 7 lg zahar brut
– 7 lg faina
– 7 lg apa
– 100 gr ciocolata
– 2 lg cu varfa cacao neagra

pt crema:
– 300 ml smantana pt frisca
– 3 lg zahar pudra vanilat
– 250 ml lapte condensat
– 250 gr mascarpone
– 4 lg nuca cocos rasa

pt sirop
– 400 ml apa
– 3 lg cu miere
-1 lgta extract vanilie

pt decor

frisca
fondante
sirop ciocolata
bombonele colorate

Mod de preparare:

M-am ocupat intai de crema. Smantana pentru frisca se bate mai bine daca nu este foarte cald in bucatarie. Intr-un castron metalic, am turnat smantana si am mixat intai la viteza mica, apoi la viteza mare cateva minute; cand a inceput sa se intareasca, am adaugat cate o lg de zahr pudra si am mixat in continuare pana am incorporat tot zaharul. Branza mascarpone am desfacut-o cu laptele condensat, dupa care am incorporat-o lingura cu lingura in frisca proaspata. Am adaugat nuca de cocos si am amestecat bine. Am dat crema la frigider si m-am ocupat de blat.
Am pornit cuptorul.

Intr-un castron am batut albusurile spuma cu cele 7 lg de apa, pana am obtinut o bezea, apoi am adaugat zaharul si am mixat in continuare. Galbenusurile le-am mixat cu ciocolata topita si cu cacaoa. Le-am incorporat in albusuri si am adaugat faina lingura cu lingura, amestecand usor.
Am pregatit o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu faina si am turnat compozitia. Am dat la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 45 minute. Facem proba cu scobitoarea si daca e copt, scoatem din cuptor si lasam la racit.
Siropul l-am pregatit punand la fiert apa. Dupa ce a fiert si s-a racit, cat sa fie numai un pic calduta, am adaugat mierea si extractul de vanilie. Am amestecat si am lasat sa se raceasca complet.

Dupa ce s-a racit, am taiat blatul in trei straturi egale. In aceeasi forma de copt, am pus primul strat de blat, am insiropat si am turnat jumatate din crema. Am adaugat al doilea strat de blat, am insiropat si am pus restul de crema si ultimul strat de blat insiropat.
Am dat la frigider pentru minim 5 ore.
Am imbracat tortul in frisca proaspata, am ornat cu fondante si sirop de ciocolata, bombonele colorate.
A iesit un tort vesel si gustos.

Print Friendly, PDF & Email

16 Comments

  • Rocsy Ciobanu
    10 septembrie 2013 at 16:43

    La multi ani pentru copilasul tau frumos… Tortul este super delicios!

    Reply
    • Laura Nechita
      11 septembrie 2013 at 13:11

      Rocsi, multumesc frumos! te pupam cu drag!>:D<

      Reply
  • Haplea
    10 septembrie 2013 at 18:51

    La multi ani puiului tau!!!Sa va traiasca!

    Reply
  • Ancuta Draghici
    11 septembrie 2013 at 6:02

    La multi ani!!! Sa creasca mare si sanatos si sa aveti parte doar de clipe minunate! Pupici!

    Reply
    • Laura Nechita
      11 septembrie 2013 at 13:12

      Ancuta, multumesc, la fel si voi >:D< te pupam cu drag!

      Reply
  • DiaMar bucataria galbena
    11 septembrie 2013 at 7:51

    La multi ani!
    Sa creasca mare si sa fie sanatos,iar voi sa aveti parte numai de bucurii de la el.
    Pup!

    Reply
    • Laura Nechita
      11 septembrie 2013 at 13:12

      Mihaela, multumim frumos, sa dea Domnul! te pupam cu drag! >:D<

      Reply
  • Andreea Denisa
    12 septembrie 2013 at 5:39

    La multi ani!! Sa creasca mare si sanatos!! Tortul arata minunat! Pupici!

    Reply
    • Laura Nechita
      12 septembrie 2013 at 6:42

      Multumesc frumos, Dea! si voua la fel, va pup! >:d<

      Reply
  • Paula Gafitescu
    12 septembrie 2013 at 5:52

    La multi ani puiului tau mare!! Sa fie sanatos, vesel si fericit!

    Reply
    • Laura Nechita
      12 septembrie 2013 at 6:42

      Paula, multumesc frumos, la fel si puiului tau >:d<

      Reply
  • Alina Vicu
    24 septembrie 2013 at 7:48

    La multi ani, teroristului simpatic! Sa fie sanatos, sa aibe noroc si bucurii! Pupici

    Reply
    • Laura Nechita
      1 octombrie 2013 at 8:13

      Alina,multumim mult! si voua va uram la fel >:d< va pupam!

      Reply
  • Timea
    30 septembrie 2013 at 19:30

    Ce frumos e tortul si cat e de scump David!!!!

    Reply
  • Laura Nechita
    1 octombrie 2013 at 8:14

    Timea, multumim mult>:d< te pup cu drag!

    Reply

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.