Acum 3 ani, pe 6 septembrie, incepeam una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste, una dintre cele mai frumoase, minunate experiente de viata, am devenit mama! Din burtica, a iesit un pui frumos, cu ochii mari, care mai tarziu s-a transformat in micul meu terorist iubit – David!
Nici nu stiu cand au trecut deja 3 anisori, atatea emotii, atatea momente frumoase, atatea zambete, dar si momente de grija. Azi imi spune “mamica mea draga, te uibesc!”! si sufletul se umple parca si mai mult ( daca e posibil) cu emotie si iubire, iar ochii cu lacrimi de fericire! Multumesc lui Doamne, Doamne pentru ca ne-a binecuvantat cu asa copilasi sanatosi si frumosi!
La multi ani, iubitul meu! Te iubeste mami!
Imi iubesc enorm baietii si le doresc sanatate si numai bine in viata! Celor 3 barbati ai mei! >:d<
Reteta:
avem nevoie de:
pt blat:
– 7 oua
– 7 lg zahar brut
– 7 lg faina
– 7 lg apa
– 100 gr ciocolata
– 2 lg cu varfa cacao neagra
pt crema:
– 300 ml smantana pt frisca
– 3 lg zahar pudra vanilat
– 250 ml lapte condensat
– 250 gr mascarpone
– 4 lg nuca cocos rasa
pt sirop
– 400 ml apa
– 3 lg cu miere
-1 lgta extract vanilie
pt decor
frisca
fondante
sirop ciocolata
bombonele colorate
Mod de preparare:
M-am ocupat intai de crema. Smantana pentru frisca se bate mai bine daca nu este foarte cald in bucatarie. Intr-un castron metalic, am turnat smantana si am mixat intai la viteza mica, apoi la viteza mare cateva minute; cand a inceput sa se intareasca, am adaugat cate o lg de zahr pudra si am mixat in continuare pana am incorporat tot zaharul. Branza mascarpone am desfacut-o cu laptele condensat, dupa care am incorporat-o lingura cu lingura in frisca proaspata. Am adaugat nuca de cocos si am amestecat bine. Am dat crema la frigider si m-am ocupat de blat.
Am pornit cuptorul.
Intr-un castron am batut albusurile spuma cu cele 7 lg de apa, pana am obtinut o bezea, apoi am adaugat zaharul si am mixat in continuare. Galbenusurile le-am mixat cu ciocolata topita si cu cacaoa. Le-am incorporat in albusuri si am adaugat faina lingura cu lingura, amestecand usor.
Am pregatit o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu faina si am turnat compozitia. Am dat la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 45 minute. Facem proba cu scobitoarea si daca e copt, scoatem din cuptor si lasam la racit.
Siropul l-am pregatit punand la fiert apa. Dupa ce a fiert si s-a racit, cat sa fie numai un pic calduta, am adaugat mierea si extractul de vanilie. Am amestecat si am lasat sa se raceasca complet.
Dupa ce s-a racit, am taiat blatul in trei straturi egale. In aceeasi forma de copt, am pus primul strat de blat, am insiropat si am turnat jumatate din crema. Am adaugat al doilea strat de blat, am insiropat si am pus restul de crema si ultimul strat de blat insiropat.
Am dat la frigider pentru minim 5 ore.
Am imbracat tortul in frisca proaspata, am ornat cu fondante si sirop de ciocolata, bombonele colorate.
A iesit un tort vesel si gustos.
16 Comments
Rocsy Ciobanu
10 septembrie 2013 at 16:43La multi ani pentru copilasul tau frumos… Tortul este super delicios!
Laura Nechita
11 septembrie 2013 at 13:11Rocsi, multumesc frumos! te pupam cu drag!>:D<
Haplea
10 septembrie 2013 at 18:51La multi ani puiului tau!!!Sa va traiasca!
Laura Nechita
11 septembrie 2013 at 13:11Victor, multumesc mult >:D<
Ancuta Draghici
11 septembrie 2013 at 6:02La multi ani!!! Sa creasca mare si sanatos si sa aveti parte doar de clipe minunate! Pupici!
Laura Nechita
11 septembrie 2013 at 13:12Ancuta, multumesc, la fel si voi >:D< te pupam cu drag!
DiaMar bucataria galbena
11 septembrie 2013 at 7:51La multi ani!
Sa creasca mare si sa fie sanatos,iar voi sa aveti parte numai de bucurii de la el.
Pup!
Laura Nechita
11 septembrie 2013 at 13:12Mihaela, multumim frumos, sa dea Domnul! te pupam cu drag! >:D<
Andreea Denisa
12 septembrie 2013 at 5:39La multi ani!! Sa creasca mare si sanatos!! Tortul arata minunat! Pupici!
Laura Nechita
12 septembrie 2013 at 6:42Multumesc frumos, Dea! si voua la fel, va pup! >:d<
Paula Gafitescu
12 septembrie 2013 at 5:52La multi ani puiului tau mare!! Sa fie sanatos, vesel si fericit!
Laura Nechita
12 septembrie 2013 at 6:42Paula, multumesc frumos, la fel si puiului tau >:d<
Alina Vicu
24 septembrie 2013 at 7:48La multi ani, teroristului simpatic! Sa fie sanatos, sa aibe noroc si bucurii! Pupici
Laura Nechita
1 octombrie 2013 at 8:13Alina,multumim mult! si voua va uram la fel >:d< va pupam!
Timea
30 septembrie 2013 at 19:30Ce frumos e tortul si cat e de scump David!!!!
Laura Nechita
1 octombrie 2013 at 8:14Timea, multumim mult>:d< te pup cu drag!