Cred ca cel mai simplu, mai gustos si mai ieftin desert de post este negresa. In cazul meu, si cel mai usor de mascat :)))) chiar imi spunea Ela zilele trecute ca „negresele” sunt specialitatea mea. :))))
Insa, prietenul la nevoie se cunoaste, astfel ca am apelat din nou la Crock-Pot, stiam deja ca face treaba buna si fara supraveghere.
Astfel, am preparat repede compozitia, cateva ingrediente simple, necostisitoare, am pregatit aparatul si i-am comandat o negresa umeda, ciocolatoasa si gustoasa.
[ingredients title=”Ingrediente”]
pentru negresa:
- 2 cani cu sirop de trandafiri (diluat ca pentru baut)
- 1 cana zahar brut
- 1/2 cana cu ulei de floarea soarelui
- 4 linguri cu cacao neagra
- un vrf. bicarbonat (stins cu zeama de lamaie)
- 1/2 plic praf de copt
- 3 cani cu faina alba
- rom
- pentru glazura
- 200 gr ciocolata de post
- 2 linguri cacao neagra
- 4 linguri zahar brut
- 1 lingura ulei
- fructe de padure
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Conectam aparatul Crock-Pot 4.7L la priza. Selectam functia high pentru 30 minute ca sa se incalzeasca vasul cat timp preparam compozitia.
Intr-un castron, amestecam in ordine, siropul de trandafiri, zaharul si uleiul. Adaugam cacaua si romul. Urmeaza un vrf de cutit de bicarbonat, il stingem cu 2-3 picaturi de zeama de lamaie. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in compozitia lichida. Omogenizam, compozitia trebuie sa fie usor moale, dar nu lichida.
In vasul aparatului, asezam o hartie de copt, turnam compozitia de negresa, acoperim cu capac si selectam functia high, timp de preparare 2 ore.
Am aplicat urmatorul pont, sa sterg capacul de aburii formati, insa dupa ce prajitura a stat la copt 1,30 min.
Dupa terminarea programului, deconectam aparatul Crock-Pot, scoatem negresa si o lasam la temperat pe un gratar de bucatarie.
Separat, punem pe foc intr-un vas, 2 linguri de cacao, zahar si o lingura ulei, lasam sa fiarba un pic, adaugam ciocolata de post si lasam sa se topeasca, omogenizam.
Eu am decupat o portie rotunda din negresa, am glazurat-o cu ciocolata si am ornat-o cu fructe de padure.
Este o negresa cu blat umed, deloc inecacioasa si foarte delicioasa datorita si glazurii.
Daca doriti sa folositi cuptorul traditional, este indicat sa o tineti la copt, la 180%, aproximativ 50 min, eventual faceti proba cu o scobitoare!
Sa va fie de folos!
[/preparare]
No Comments