Menu
Dulciuri / Prajituri

Briose aromate, cu ricotta si ciocolata alba

Ne-a batut la usa…toamna! I-am deschis, am primit-o cu drag, insa am rugat-o sa fie blanda si sa fie plina de roade!
Totusi, ca sa pastram un pic din aroma si culoarea verii ce tocmai ne-a parasit, va aduc niste briose tare bune, umplute cu branza ricotta. Cui nu ii plac briosele aromate?
Usor de facut, gustoase, cremoase si pot fi facute cadou cuiva drag!

Sunt tare gustoase, merita sa le incercati!

 

 

 

Timp de preparare:  60 min Nr. portii: 10 – 12

Reteta:

avem nevoie de:

– 100 gr unt
– 2 oua
– 80 gr zahar pudra
– 200 gr faina
– 1 lamaie
– 3-4 lg spartura de ciocolata alba
– 200 gr ricotta
– 2 lg cacao
– 1 lg praf copt

Mod de preparare:

Intr-un castron, mixam untul moale cu zaharul. Radem coaja de lamaie si o presaram peste unt. Adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Stoarcem lamaia si jumatate din zeama o punem peste compozitie si o incorporam bine. Adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam bine, bine. Adaugam 3/4 din spartura de ciocolata si o amestecam si pe ea in compozitie.

Branza ricotta o scoatem intr-un castronel, adaugam 2 lg zahar pudra si restul de zeama de lamaie. Adaugam si cacaua si amestecam bine.
Pregatim o forma de copt briose, turnam compozitia de aluat in mod egal in fiecare forma si adaugam cate una-doua lingurite din compozitia de branza. Mie imi place sa umplu pana sus formele de copt, astfel voi avea niste briose inalte si pufoase.

Cu ajutorul unui betisor, amestecam usor cat sa se intrepatrundra cele doua compozitii, mai presaram cativa fulgi de ciocolata.

Dam la cuptor si lasam sa se coaca cam 30 min, la foc mediu (poate si mai bine, cat sa se rumeneasca frumos)
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca si servim la o cafea sau un ceai aromat!

Print Friendly, PDF & Email

11 Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.