Cu ocazia botezului micutului Denis, am vrut sa pregatesc cateva prajituri pentru a servi pe cei care au avut placerea sa participe, la biserica.
Astazi, va aduc in atentie una dintre ele, o prajitura tare buna, a carei reteta am luat-o de la Mirela Goleanu, multumesc Mirela!
Sper sa va placa, este o prajitura simpla, rapida si extraordinar de buna!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- pt blat:
- 400 g faina
- 250 g unt
- 100 g zahar
- 1 galbenus
- 2 lg cacao
- pt umplutura :
- 750 g branza proaspata de vaci
- 2 oua
- 1 lgta extract vanilie
- 150 g zahar
- nuca de cocos rasa pt ornat
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Intr-un castron am amestecat faina, zaharul, cacaua. Am adaugat untul taiat cubulete si galbenusul. Am framantat bine toata compozitia si apoi am impartit aluatul obtinut in doi bulgari mari. I-am pus in folie alimentara si i-am bagat la congelator.
I-am tinut la congelator aproximativ 30 minute, timp in care am pregatit crema.
Am separat ouale, albusurile le-am batut spuma, pana am obtinut o bezea. Branza am faramitat-o si am amestecat-o cu galbenusurile, zaharul si o lingurita extract vanilie. Am incorporat apoi branza in compozitia de albusuri.
Am pregatit o tava, prevazuta cu hartie de copt.
Am scos un bulgare de aluat de la congelator, l-am desfacut jumate din folie si l-am ras (pe razatoarea cu ochiuri mari) in tava de copt, formand un strat uniform.
Am adaugat compozitia de branza.
Am scos cel de-al doilea bulgare de aluat si am procedat la fel ca si cu primul, l-am ras peste compozitia de branza.
Am dat tava la cuptorul preincalzit si am lasat sa se coaca prajitura, la foc mediu, cam 40 minute.
Dupa ce s-a copt, am scos-o, am lasat-o un pic sa se raceasca, apoi am presarat nuca de cocos rasa. Am portionat-o si am servit-o. Foarte, foarte gustoasa!
[/preparare]
5 Comments
Rocsy Ciobanu
29 august 2013 at 9:07O prajitura foarte, foarte buna. stiu asta pentru ca am testat-o acum ceva timp. Pup!
Andreea Denisa
30 august 2013 at 12:48Tare buna prajitura!!
Anonim
10 aprilie 2015 at 12:47Buna,
Spune-mi te rog cat ai lasat bilele de aluat la congelator?
Multumesc!
Anonim
10 aprilie 2015 at 12:48Scuze, Am vazut, aproximativ 30 min!
Anonim
10 aprilie 2015 at 21:02Este minunata! Multumim frumos pentru reteta! Acum am scos din cuptor si blatul tortului Black velvet si abia astept sa-l servesc celor dragi! 🙂 Paste fericit!