Menu
Dulciuri / Prajituri

Prajitura Rudy

Cu ocazia botezului micutului Denis, am vrut sa pregatesc cateva prajituri pentru a servi pe cei care au avut placerea sa participe, la biserica.
Astazi, va aduc in atentie una dintre ele, o prajitura tare buna, a carei reteta am luat-o de la Mirela Goleanu, multumesc Mirela!
Sper sa va placa, este o prajitura simpla, rapida si extraordinar de buna!

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • pt blat:
  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 galbenus
  • 2 lg cacao
  • pt umplutura :
  • 750 g branza proaspata de vaci
  • 2 oua
  • 1 lgta extract vanilie
  • 150 g zahar
  • nuca de cocos rasa pt ornat

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Intr-un castron am amestecat faina, zaharul, cacaua. Am adaugat untul taiat cubulete si galbenusul. Am framantat bine toata compozitia si apoi am impartit aluatul obtinut in doi bulgari mari. I-am pus in folie alimentara si i-am bagat la congelator.


I-am tinut la congelator aproximativ 30 minute, timp in care am pregatit crema.
Am separat ouale, albusurile le-am batut spuma, pana am obtinut o bezea. Branza am faramitat-o si am amestecat-o cu galbenusurile, zaharul si o lingurita extract vanilie. Am incorporat apoi branza in compozitia de albusuri.

  

Am pregatit o tava, prevazuta cu hartie de copt.
Am scos un bulgare de aluat de la congelator, l-am desfacut jumate din folie si l-am ras (pe razatoarea cu ochiuri mari) in tava de copt, formand un strat uniform.

Am adaugat compozitia de branza.

Am scos cel de-al doilea bulgare de aluat si am procedat la fel ca si cu primul, l-am ras peste compozitia de branza.


Am dat tava la cuptorul preincalzit si am lasat sa se coaca prajitura, la foc mediu, cam 40 minute.
Dupa ce s-a copt, am scos-o, am lasat-o un pic sa se raceasca, apoi am presarat nuca de cocos rasa. Am portionat-o si am servit-o. Foarte, foarte gustoasa!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

  • Rocsy Ciobanu
    29 august 2013 at 9:07

    O prajitura foarte, foarte buna. stiu asta pentru ca am testat-o acum ceva timp. Pup!

    Reply
  • Andreea Denisa
    30 august 2013 at 12:48

    Tare buna prajitura!!

    Reply
  • Anonim
    10 aprilie 2015 at 12:47

    Buna,

    Spune-mi te rog cat ai lasat bilele de aluat la congelator?

    Multumesc!

    Reply
  • Anonim
    10 aprilie 2015 at 12:48

    Scuze, Am vazut, aproximativ 30 min!

    Reply
  • Anonim
    10 aprilie 2015 at 21:02

    Este minunata! Multumim frumos pentru reteta! Acum am scos din cuptor si blatul tortului Black velvet si abia astept sa-l servesc celor dragi! 🙂 Paste fericit!

    Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.