Menu
Dulciuri / Tarte

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Va poftesc la o delicioasa felie din aceasta tarta cu iaurt, afine si lamaie verde, perfecta pentru oricare zii din saptamana.

Este un deliciu…o explozie de arome, textura este atat de fina, nu are multe calorii, este desertul perfect. Singurul impediment este ca se termina repede, mult prea repede, asa ca savurati putin cate putin ca sa dureze cat mai mult :))

Ingrediente:
  • pt blat
  • 300 gr biscuiti dietetici (fara zahar)
  • 100 gr unt cu continut scazut de grasime
  • 3 lg cacao
  • 100 ml lapte dulce
  • pt umplutura
  • 600 gr iaurt grecesc
  • 300 gr afine proaspete
  • 4 lg indulcitor xilitol
  • 1 lg amidon
  • 100 ml zeama de lime (lamaie verde)
  • 3-4 linguri sirop de agave
  • 5 gr gelatina
  • 3- 4 lg apa
  • coaja rasa de lime
Mod de preparare:

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot, puneti biscuitii intr-o punga, o legati la capat si cu ajutorul sucitorului ii sfaramati pana iese o pulbere fina)
Topim untul  si il turnam  peste biscuiti. Adaugam cacaoa si amestecam. Va reiesi o compozitie vartoasa pe care o vom subtia cu lapte.

Odata terminata compozitia de blat, luam o forma de copt rotunda si intindem blatul cu ajutorul unei linguri sau cu ce folositi de obicei. Intindem pasta de biscuiti si pe peretii formei, astfel incat sa obtinem o margine.
Dam la cuptor pentru 5 minute, la foc iute. Scoatem si lasam la racit.

Afinele le spalam, le curatam de impuritati si le punem intr-un vas pe foc, adaugand indulcitorul. Amidonul il amestecam cu 2 lg apa si il turnam peste afine. Cand se leaga, luam de pe foc si lasam la racit. Nu tinem mult pe foc, se duce mult din gust.
Spalam cam 3-4 lamai verzi, le radem coaja si le stoarcem sucul. Hidratam gelatina in cateva linguri cu apa, pentru vreo 5 minute, apoi incalzim cat sa se topeasca.
Intr-un castron, turnam iaurtul, vreo 3-4 linguri de sirop de agave si amestecam. Adaugam zeama de lamaie si un pic de coaja rasa si incorporam si gelatina in compozitia de iaurt.

Peste blatul de biscuiti, turnam compozitia de afine.


In mijlocul blatului, incepem sa turnam apoi compozitia de iaurt, astfel incat va impinge inspre margini afinele si se va marmora usor.


Presaram putina coaja de lamaie si dam la frigider pentru cateva ore bune.
Serviti rece de la frigider. Este un adevarat deliciu!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

8 Comments

  • Rocsy Ciobanu
    21 august 2013 at 18:20

    Mmmm ce nebunie…Delicioasa!

    Reply
  • Buburuza Bubu
    22 august 2013 at 7:30

    Mmmm cat de bine arata!!!!

    Reply
  • Laura
    22 august 2013 at 12:52

    Arata superb tarta! Vreau si eu 😀

    Reply
  • ophelia1983
    22 august 2013 at 14:58

    oau…ce deliciu!

    Reply
  • DiaMar bucataria galbena
    22 august 2013 at 20:38

    Nemaipomenit de bine arata!Pup!

    Reply
  • Paula Gafitescu
    23 august 2013 at 5:39

    Un deliciu ai facut aici Laura!! Pupici

    Reply
  • Anonim
    13 decembrie 2014 at 16:18

    bookmarked!!, I love your website!

    Feel free to visit my homepage home improvements diy – ,

    Reply
  • Laura Din
    4 februarie 2016 at 15:20

    Minunata tarta asta! Imi place extraordinar de mult :X Si cum arata si ce ai folosit!!

    Reply

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.