Menu
Dulciuri / Prajituri

Prajitura Mon cheri

Prajitura Mon cheri a fost special creata pentru puiul meu cel mare, David, cu ocazia zilei lui de nastere. Insa, nu puteam sa o dedic numai lui, ci si puiului meu cel mic, dar el este la stadiul de laptic, asa a aparut Mon cheri!
Sa revenim insa, la prajitura! Este fina, dulce, cu gust de zmeurica, o prajitura numai buna pentru pitici, dar si mamici :)) O prajitura pufoasa, cremoasa si tare delicioasa!

Va servesc virtual cu o portie!

 

Ingrediente:
  • pt. foaia neagra:
  • 4 galbenusuri
  • 50 g zahar brut
  • 50 ml lapte
  • 5 lg ulei
  • 2 lg miere
  • 2 lg gris
  • 2 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 lgt praf de copt
  • pt foaia alba
  • 4 albusuri
  • 2 lg zahar pudra
  • 2 lg nuca cocos
  • 2 lg faina
  • pt crema
  • 200 ml lapte condensat
  • 200 ml smantana lichida
  • 3 lg sirop agave
  • 5 gr gelatina
  • aproximativ 200 gr dulceata zmeura
Mod de preparare:

Foarte important! Alegeti sa preparati crema intai, intrucat frisca se bate mai bine daca nu este foarte cald in bucatarie!

Gelatina se pune la hidratat in putina apa. O tinem cam 5- 6 minute, apoi o incalzim un pic fie la cuptorul cu microunde, fie pe foc. Atentie: trebuie doar incalzita cat sa se topeasca, sa nu o fierbeti pentru ca isi pierde proprietatile, iar crema nu va capata consistenta necesara. O lasati apoi un pic sa se raceasca.
Smantana o batem bine pana se intareste, nu mai mult pentru ca altfel riscati sa o transformati in unt :))
Peste frisca, punem putin cate putin laptele condensat si siropul de agave. Amestecam si la sfarsit incorporam gelatina. Dam crema la frigider pentru cel putin 2-3 ore.

Blatul negru:

Pornim cuptorul.
Intr-un castron, mixam galbenusurile cu zaharul si cu uleiul. Adaugam mierea si laptele si amestecam. Separat, amestecam faina cu praful de copt, grisul, cacaua. Incorporam mixul de faina in compozitia de oua. Pregatim o tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Nivelam si dam la cuptor pentru vreo 15 minute, la foc mediu. Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca. Scoatem hartia de copt cu atentie sa nu rupem blatul si taiem marginile astfel incat sa obtinem o foaie cu margini drepte.

Blatul alb:

Intr-un castron, mixam albusurile bine, bine, adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea. Incorporam faina si nuca de cocos.

In aceeasi forma de copt, asezam alta hartie de copt, turnam compozitia de albusuri, nivelam si dam la cuptor pentru vreo 15 minute, la foc mediu. Dupa ce s-a copt, lasam sa se raceasca. Scoatem hartia de copt cu atentie sa nu rupem blatul si taiem marginile astfel incat sa obtinem o foaie cu margini drepte.

Dupa ce s-au racit foile, iar crema s-a intarit, ne apucam sa montam prajitura.
Fiecare foaie o taiem transversal, in doua jumatati egale. Obtinem astfel doua foi albe si doua foi negre.
Incepem cu o foaie neagra peste care punem cateva linguri de crema, nivelam. Pregatim o foaie alba pe care o ungem cu dulceata de zmeura, o asezam peste crema cu stratul de dulceata dedesupt si presam un pic sa se egalizeze crema. Deasupra foii albe, mai asezam un strat de dulceata de zmeura si alt strat de crema.

Asezam cea de-a doua foaie neagra, ultimul strat de crema, si cea de-a doua foaie alba unsa cu dulceata de zmeura.
Dam prajitura la frigider pentru cateva ore, timp in care foile se inmoaie.

Servim cate o portie din delicioasa prajitura, alaturi de o cafea sau un pahar cu lapte.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

8 Comments

  • Rocsy Ciobanu
    18 august 2013 at 8:26

    O prajitura super delicioasa. Bravo Laura si o duminica placuta!

    Reply
  • Mirela Goleanu
    18 august 2013 at 11:48

    Ce bine arata ! 🙂

    Reply
  • Anonim
    18 august 2013 at 20:55

    Un deliciu imi place ce contine, ce pot pune in loc de sirop de agave, ,sau unde il gasesc nu am folosit niciodata,pupici.

    Reply
    • Laura Nechita
      19 august 2013 at 12:44

      Multumesc mult >:d< siropul de agave se gaseste si in marile magazine, tip Kaufland, Carrefour sau in cadrul farmaciilor naturiste. se poate inlocui cu miere sau zahar >:d<

      Reply
  • Anonim
    19 august 2013 at 13:40

    Multumesc pt raspuns.pup

    Reply

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.