Daca aveti pofta de o tarta sarata si picanta, va recomand sa o incercati pe aceasta. Este foarte gustoasa, crocanta la exterior si extra rapida.
Nu necesita multe ingrediente, ba chiar permite o multitudine de combinatii, cu legume, cu branza, cu bacon…
Va invit la o felie gustoasa, berea o aduceti voi!


Ingrediente

  • 1 bucata dovlecel (mic si fraged)
  • 1 morcov mic
  • 10- 12 masline fara samburi
  • 50 gr telemea de capra (nu foarte sarata)
  • 2 oua
  • 1 cub cascaval
  • 3 lg ulei masline
  • 1 cana faina
  • 1 lgta praf de copt
  • 1 lgta piper negru (iese extra spicy; daca nu va place picanta, nu mai adaugati piper)
  • oregano uscat

Mod de preparare

Dovlecelul se spala, se curata la capete si se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mici.
Maslinele se taie transversal  in jumatate. Telemeaua se rade si ea.
Preincalzim  cuptorul.
Intr-un castron, punem dovlecelul si morcovul ras, adaugam telemeaua rasa, maslinele taiate si un pic de piper si oregano. In alt castron, batem ouale cu un tel, punem un praf de sare, adaugam uleiul si faina cu praful de copt. Amestecam bine si incorporam in aceasta compozitie, mixul de dovlecel cui masline si branza. Amestecam bine si lasam 5 minute sa se odihneasca. Compozitia nu trebuie sa fie foarte moale; daca e cazul, mai adaugati un pic de faina, daca este prea „inchegata”, adaugati un pic de apa.

Luam o forma de tarta, punem compozitia cu ajutorul unei linguri. Deasupra presaram putin oregano si radem un cub de cascaval.
Dam la cuptor pt vreo 30-35 minute, cat sa se rumeneasca frumos.
Dupa ce s-a copt, o scoatem din cuptor, o lasam un pic sa se raceasca si o servim calda. Este la fel de buna ca o pizza! O bere poate fi de ajutor sa stinga gustul picant si sarat.
Ei, ce spuneti? V-am convins sa o incercati?

Etichete: ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive