Menu
Aperitive / Branzeturi / Fără carne

Tarta aperitiv cu dovlecel, masline si telemea

Daca aveti pofta de o tarta sarata si picanta, va recomand sa o incercati pe aceasta. Este foarte gustoasa, crocanta la exterior si extra rapida.
Nu necesita multe ingrediente, ba chiar permite o multitudine de combinatii, cu legume, cu branza, cu bacon…
Va invit la o felie gustoasa, berea o aduceti voi!


[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1 bucata dovlecel (mic si fraged)
  • 1 morcov mic
  • 10- 12 masline fara samburi
  • 50 gr telemea de capra (nu foarte sarata)
  • 2 oua
  • 1 cub cascaval
  • 3 lg ulei masline
  • 1 cana faina
  • 1 lgta praf de copt
  • 1 lgta piper negru (iese extra spicy; daca nu va place picanta, nu mai adaugati piper)
  • oregano uscat

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Dovlecelul se spala, se curata la capete si se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mici.
Maslinele se taie transversal  in jumatate. Telemeaua se rade si ea.
Preincalzim  cuptorul.
Intr-un castron, punem dovlecelul si morcovul ras, adaugam telemeaua rasa, maslinele taiate si un pic de piper si oregano. In alt castron, batem ouale cu un tel, punem un praf de sare, adaugam uleiul si faina cu praful de copt. Amestecam bine si incorporam in aceasta compozitie, mixul de dovlecel cui masline si branza. Amestecam bine si lasam 5 minute sa se odihneasca. Compozitia nu trebuie sa fie foarte moale; daca e cazul, mai adaugati un pic de faina, daca este prea “inchegata”, adaugati un pic de apa.

Luam o forma de tarta, punem compozitia cu ajutorul unei linguri. Deasupra presaram putin oregano si radem un cub de cascaval.
Dam la cuptor pt vreo 30-35 minute, cat sa se rumeneasca frumos.
Dupa ce s-a copt, o scoatem din cuptor, o lasam un pic sa se raceasca si o servim calda. Este la fel de buna ca o pizza! O bere poate fi de ajutor sa stinga gustul picant si sarat.
Ei, ce spuneti? V-am convins sa o incercati?

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.