Astazi Vinete bulgaresti gatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital, abia asteptam sa va impartasesc reteta aceasta.

De cand am revenit de pe plaiuri vecine, mi-a stat gandul numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint si varianta mea de Vinete bulgaresti.

Stiti cum sunt? De-men-ti-a-leee! Se topesc in gura.

Cremoase, aromate, gustoase. In timp ce va povestesc, imi fuge gandul numai la gustul lor demential. :))

Nu am stiut ce reteta a folosit bucatarul restaurantului, insa dupa ingrediente si arome, am pregatit si au iesit la fel de bune.

Ca sa iasa la fel de cremoase, suculente, am pus la treaba slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital. A tors linistit si a pregatit cea mai gustoasa mancare de vinete. Totul fara a face caldura, miros si fara a pazi aragazul :))

Au iesit perfect, prin gatire lenta, s-au pastrat atat aromele, cat si culoarea legumelor.

Veti indragi aceasta reteta de Vinete bulgaresti gatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital.

Mai multe retete la slow cooker gasiti aici

Dragi prieteni, daca nu aveti deja in bucatarie un slow cooker, va recomand sa va cumparati unul, este pur si simplu de mare ajutor.

Mai multe detalii despre slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 L Digital gasiti aici >>> http://bit.ly/2Lt747M

Haideti sa vedeti ce mancare a facut Crock-Pot-ul meu!

mancare vinete mancare vinete

Timp preparare: 4 h Nr. portii: 2 Complexitate: minima

Ingrediente

  • 2 vinete coapte (alegeti din cele fara seminte)
  • 300 gr rosii cherry
  • 2 capatani usturoi
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lgta sare
  • 200 gr mozzarella
  • putin oregano/patrunjel (optional)

Mod de preparare

Se spala legumele. Vinetele se taie rondele groase de 2-3 cm, apoi se taie in cuburi. Rosiile se spala, iar usturoiul se curata si se zdrobeste usor cu ajutorul unui cutit.
Aparatul de gatit slow cooker Crock-Pot Digital 4.7 L Digital se conecteaza la o sursa de curent.
In vasul de ceramica se toarna uleiul. Se adauga cateii de usturoi. Sa nu va fie teama ca va fi prea mult usturoi, vinetele vor imprumuta din aroma si nu va fi pregnant.
Vinetele se sareaza, se pun in vas. Se adauga rosiile intregi. Acum este momentul in care puteti condimenta dupa gust.
Se amesteca cu o lingura din lemn ca sa se intrepatrunda aromele.
Vasul se acopera cu capacul de sticla.
Din meniul aparatului de gatit, se selecteaza modul Low si timpul de 3 h.
Aparatul va incepe sa gateasca.
Dupa 3 ore de gatit, se adauga bilele de mozzarella, se acopera din nou cu capacul, se selecteaza modul High si durata de 1 h.
Dupa terminarea programului, aparatul trece automat pe functia de pastrare la cald.
Vinetele bulgaresti se savureaza calde, cu mozzarella topita pe ele, si cu un strop de oregano/patrunjel verde tocat.
Sunt absolut savuroase!
Sa va fie de folos!

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Cook & Play
Arhive